Prima pagină » Culinar » Salată krumpli de cartofi cu dressing de iaurt și mărar. Este delicioasă atât ca garnitură, cât și ca fel principal

Salată krumpli de cartofi cu dressing de iaurt și mărar. Este delicioasă atât ca garnitură, cât și ca fel principal

23 nov. 2023, 12:42,
BZI.ro, în Culinar

Cartofii fierți sunt sățioși, iar dressingul pentru această salată krumpli de cartofi este ușor atât pentru digestie cât și de pregătit, și astfel întregul preparat este gata cât ai clipi. Când vine vorba de salata de cartofi, majoritatea oamenilor aleg să o prepare cu maioneză sau oțet. Indiferent de ce alegeți, salata de cartofi este o super garnitură pentru carne, o alternativă mai sănătoasă la versiunea clasică de cartofi prăjiți.

Ingrediente și cantități pentru salata krumpli

Salata ungurească de cartofi este atât de sățioasă încât nici măcar nu aveți nevoie de carne alături, însă o puteți prepara și cu bucăți mici de bacon. Puteți face, de asemenea, versiunea cu maioneză de casă, însă atunci nu este recomandat a fi consumată decât în porții mici. În cazul salatelor, presiunea rezultatului final pică pe dressing. Dacă sosul este unul lejer, preparatul nu va cădea greu la stomac, în ciuda faptului că are cartofi în el. Iaurtul și mărarul adaugă o aromă proaspătă acestei salate delicioase.

Aveți nevoie de 1 kg de cartofi, o jumătate de legătură de mărar proaspăt, suc de la o jumătate de lămâie, 10 grame parmesan, 4 crenguțe de ceapă verde, 100 grame iaurt, o jumătate de cană de smântână, 2 lingurițe muștar, 1 linguriță de sare și piper.

Curățați cartofii și puneți-i decojiți într-o oală. Turnați suficientă apă rece peste ea pentru a o acoperi. Sărați apa, apoi fierbeți cartofii până se înmoaie, având grijă să nu crape, iar apoi se lasă la răcit. Când s-au răcit, trebuie decojiți și tăiați în cuburi de dimensiuni egale, iar apoi adăugați într-un castron. Adăugați parmezanul ras, ceapa verde tocată (dacă preferați, o puteți înlocui cu ceapă roșie), mărarul tocat și sucul de lămâie. Asezonați cu sare și piper după gust. Într-un castron mai mic, amestecați iaurtul, muștarul și smântâna. Se toarnă peste cartofii fierți, astfel încât să acopere toate bucățile. Se dă la frigider timp de o oră înainte de servire.

Alte idei de asezonare

O puteți savura așa simplă, sau, dacă doriți, puteți adăuga varză și bacon pentru un preparat mai consistent. Pentru aceasta, tăiați varza fideluță, condimentați-o cu sare și frământati-o cu ajutorul mâinilor, iar apoi se lasă 20-30 de minute. După aceea, varza se scurge de apa lăsată și se adaugă peste cubulețele de cartofi fierți, înainte de adăugarea dressingului. Baconul se prăjește 5-10 minute într-o tigaie antiaderentă la foc mare, apoi se adaugă în bol, peste cartofi și varză. După aceea, adăugați dressingul, iar apoi amestecați ușor pentru îmbinarea aromelor.

Vă puteți opri aici, sau, dacă doriți să desăvârșiți această salată krumpli, puteți felia ouă fierte și tăia cubulețe de castraveți murați în saramură, și să integrați aceste ingredinete în salată. Puteți infrumuseța deasupra cu feliuțe de ou fiert, rondele subțiri de castravete murat și cubulețe de șuncă afumată. Adaugați și puțină verdeață, tocând niște fire de ceapă verde, însă puteți opta pentru pătrunjel verde în loc. Ridichile sunt, de asemenea, o opțiune excelentă dacă le aveți la îndemână.

Acoperiți bolul cu o folie alimentară și introduceți-l în frigider pentru 2-3 ore. Acest timp de odihnă permite gustului și aromelor ingredientelor să se contopească armonios, scoțând la suprafață adevărata savoare a salatei krumpli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *