Prima pagină » Culinar » Salată exotică de pui cu mango și avocado. O poți prepara în mai puțin de 30 de minute!

Salată exotică de pui cu mango și avocado. O poți prepara în mai puțin de 30 de minute!

12 iul. 2024, 11:20,
în Culinar

Salata exotică de pui cu mango și avocado este printre numeroasele preparate foarte simple de gătit, dar delicioase, care sunt gata în doar câteva zeci de minute și pentru care nu îți trebuie nici priceperea unui bucătar profesionist.

Salată exotică de pui mango și avocado e perfectă pentru o cină în doi, iar dacă doriți să vă cuceriți partenerul definitv și irevocabil optați pentru o prezentare deosebită în straturi și efectul vizual va fi maxim.

Ingrediente necesare pentru o salată exotică de pui cu mango și avocado

Salata exotică de pui cu mango și avocado este o salată aperitiv delicioasă, potrivită meselor de sărbătoare, dar merge și la micul dejun.

Așadar, pentru una dintre cele mai bune salate, aveți nevoie de 650 g de piept de pui, 150-200 g maioneză, ½ ceapă roșie, 3 – 4 linguri de gogoșari murați tăiați cuburi, ½ legătură pătrunjel verde, 1 mango bine copt, 4 avocado mici și coapte, sucul de la o lămâie, sare, 1 vârf cuțit paprika afumată și piper proaspăt măcinat. Pentru decorul salatei puteți folosi frunze de rucola.

Primul pas este să fierbeți pieptul de pui în apă cu sare, doi morcovi și o ceapă galbenă. Când acesta este fiert, îl scoateți din apă și îl lăsați să se răcească pentru a-l tăia apoi în cuburi.
Se toacă ceapa roșie, se pune peste pieptul de pui și se adaugă sare, piper, paprika, 3 linguri maioneză și se amestecă puțin.
Pătrunjelul verde este următorul care trebuie tăiat, împreună cu feliile de gogoșari. Acestea se pun peste pui și se amestecă până se omogenizează compoziția.

Pentru următorul pas, trebuie să stoarceți sucul unei lămâi și să-l turnați într-un bol în care puneți 200-300 ml apă rece. Se curăță avocado și se toacă în cuburi de mărime medie, pe care le scufundați în apa cu lămâie, pentru a împiedica oxidarea.

Pentru a aranja salata, se recomandă folosirea unui inel, astfel, în primul strat se pune avocado, după ce a fost scurs bine, se presară puțină sare și se întind 2 linguri de maioneză pentru a asigura stabilitatea salatei.
Se curăță și se toacă mango, după care se pune peste avocado urmând să fie pus si pieptul de pui la sfârșit. Restul de maioneză se pune peste carnea de pui pentru un aspect frumos ca mai apoi să se decoreze salata cu rucola.

De ce să serviți o salată zilnic

Cele mai sănătoase și mai simple obiceiuri alimentare pe care le puteți adopta în această perioadă a anului este consumul zilnic al salatei, de la salate verzi și răcoritoare, până la salata de gogonele și morcovi.
Vara este sezonul care deschide pofta pentru salate, căci diversitatea legumelor proaspete este foarte mare. În plus această perioadă a anului este singura în care putem găsi din abundență legume proaspete, nu congelate sau la borcan.

Salata poate asigura consumul mai multor porții de fructe și legume și poate furniza organismului o gamă variată de vitamine, nutrienți și antioxidanți.

Se recomandă să mâncați salate pentru fibre, acestea sunt foarte bogate în fibre vegetale care reduc semnificativ colesterolul și pot preveni constipația, de asemenea, induc mult mai rapid senzația de sațietate și astfel vă ajută la pierderea în greutate și la menținerea greutății în limite optime.

Persoanele care consumă în mod regulat salată, pe care o combină și cu alte legume crude, au deja în organism un nivel crescut al antioxidanților, precum vitamina C, vitamina E, acid folic, licopen, substanțe care pot neutraliza acțiunea agresivă a speciilor reactive de oxigen, precum și a unor toxine exogene și a radicalilor liberi, responsabile de îmbătrânirea precoce a organismului, de distrugeri tisulare și deincapacitatea de regenerare a acestora.
Pornind de la salata exotică de pui cu mango și avocado, până la salata clasică din roșii și castraveți, toate sunt extrem de benefice pentru organism și se recomandă consumarea lor cât mai des.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
10 august 2024
10 august 2024