Prima pagină » Culinar » Salata din piept de pui cu maioneză și castraveți murați. O rețetă simplă, absolut delicioasă și ușor acrișoară

Salata din piept de pui cu maioneză și castraveți murați. O rețetă simplă, absolut delicioasă și ușor acrișoară

03 iul. 2024, 12:51,
BZI.ro, în Culinar

Salata din piept de pui cu maioneză și castraveți murați este o rețetă foarte simplă, cu un profil nutrițional foarte bun. Aceasta are nevoie doar de câteva ingrediente pe care, mai mult ca sigur, deja le ai în cămară.

Dacă nu știi ce să îți faci de mâncare, dar nici nu ai timpul necesar pentru a pregăti ceva complicat, atunci salata din piept de pui cu maioneză și castraveți murați este preparatul perfect. Aceasta se face în mai puțin de jumătate de oră și ai nevoie doar de câteva ingrediente pentru a pregăti acest deliciu.

Salata din piept de pui cu maioneză și castraveți murați

Pentru început, avem nevoie de aproximativ 300 de grame de piept de pui, două sute de grame de ciuperci (acestea ar trebui cântărite după ce sunt fierte și scurse foarte bine; dacă nu aveți un cântar la îndemână, 200 de grame ar însemna în jur de două mâini de ciuperci). De asemenea, putem pune și câteva fire de pătrunjel, șase sau șapte linguri de maioneză plus trei căței de usturoi.

Începem prin a prepara pieptul de pui. Acesta se spală bine și se curăță de cartilaje, apoi se pune la fiert în apă cu sare. Atenție, după ce folosiți ustensile de bucătărie pe puiul crud, acestea trebuie spălate foarte bine pentru a nu contamina restul de alimente. După ce pieptul de pui a fiert, se strecoară bine, se lasă la răcit în jur de un sfert de oră și apoi se taie mărunt.

Cum să prepari maioneza de casă

După ce am terminat cu puiul, se iau ciupercile, se clătesc și se spală bine, iar apoi se pun la fiert, tot în apă cu sare, până se înmoaie. Se scurg foarte bine și se taie fâșii sau mărunt. Castraveții, la fel, se curăță, se scurg bine și se taie mărunt.

Se amestecă totul: pieptul de pui cu castraveții, ciupercile, se adaugă sare și piper după gust, se adaugă apoi maioneza, pătrunjelul și cățeii de usturoi tocați mărunt.

Salata se poate orna după cum doriți; puteți să o decorați cu frunze de pătrunjel sau câteva felii de ciuperci rumenite. Salata se lasă la răcit, apoi este gata să fie servită.

Pentru a pregăti o maioneză simplă, aveți nevoie de un gălbenuș de ou, o linguriță de muștar, o lingură de oțet sau zeamă de lămâie, sare și piper după gust, și aproximativ 200 ml ulei (de preferat de floarea-soarelui sau măsline). Într-un bol, amestecați gălbenușul și muștarul. Adăugați treptat oțetul sau zeama de lămâie, amestecând constant. Începeți să adăugați uleiul treptat, în picături mici la început, apoi în fir subțire, amestecând continuu până obțineți consistența dorită. La final, adăugați sare, piper și ajustați gustul cu suc de lămâie sau oțet, după preferințe.

Salata din piept de pui cu maioneză și castraveți murați este o rețetă simplă, dar delicioasă, pe care o poți face atunci când nu știi ce să gătești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *