Prima pagină » Culinar » Salată de vinete turcească. Rețeta marilor bucătari pentru un preparat savuros

Salată de vinete turcească. Rețeta marilor bucătari pentru un preparat savuros

18 aug. 2023, 13:26,
în Culinar

În sezonul de toamnă nelipsită de la masă este gustoasa salată de vinete turcească. Aceasta are o savoare aparte, este sățioasă, sănătoasă și ușor de pregătit. Dacă ținem cont de câteva secrete culinare, la final vom obține un adevărat deliciu. Iată rețeta marilor bucătari pentru un preparat savuros.

Salată de vinete turcească

Dacă vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu de sezon, putem face foarte ușor acasă o salată de vinete turcească. Aceasta este recomandată și celor care se află la dietă și vor să aibă un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată.

Când vine vorba de salata de vinete, doamnele se întrec în tot felul de rețete inedite, gustoase și spectaculoase. Salata de toamnă poate fi făcută cu vinete, ardei, dovlecei sau putem opta pentru o salată asortată.

Salata de vinete esste ideală de servit la orice masă alături de alte bucate alese. Dacă optăm pentru rețeta turcească de salată, succesul culinar va fi garantat.

Rețeta cu care vom obține o salată gustoasă și sănătoasă

Dacă vrem să pregătim acasă o salată de vinete turcească vom avea nevoie de 1 kg de vinete coapte, 200 g de iaurt grecesc, 4 căței de usturoi, 1 lingură de ulei de măsline și sare după gust. Mai întâi se coc vinetele apoi se curăță de coajă și de lasă la scurs. După aceea se curăță usturoiul, se spală și se pisează apoi se adaugă sare în mujdeiul obținut. Se pune o lingură de ulei de măslin apoi se lasă mujdeiul la odihnit.

Se toacă vinetele foarte bine apoi se amestecă împreună cu iaurtul și usturoiul și se pune sare după gust. Salata obținută se amestecă cu un tel pentru a obține o textură fină și cremoasă. Salata de vinete se pune la frigider pentru două ore apoi se scoate pentru a fi servită. Salata de vinete merge perfect cu o pâine de casă pufoasă și gustoasă, dar poate fi servită și alături de o friptură fragedă și suculentă.

Salata de vinete după rețeta turcească are o savoare aparte și poate fi pregătită și pentru mesele fetive. Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi putem opta pentru o salată de vinete cu iaurt și rodie. Pentru aceasta vom avea nevoie de 4 vinete, 1 lingură de ulei de măsline, 1 lingură de zeamă de lămâie, 1 linguriță de sare, piper, 80 g de iaurt, 2 crenguțe de mentă, 2 linguri de semințe de rodie și usturoi proaspăt pentru decor.

Salata de vinete făcută după rețeta turcească necesită mai multă atenție în preparare și mai mult timp, însă rezultatul va fi pe măsura așteptărilor. Salata de vinete poate fi făcută și după rețeta traadițională, cu roșii, ceapă și ardei copți și dovlecei. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. La fel de bine putem pregăti în sezonul de toamnă o zacuscă de vinete, de ciuperci, de fasole sau de dovlecei. Toate acestea sunt gustoase, sănătoase și pe placul multora dintre noi. Zacusca se află pe lista bunătăților pentru cămară, iar gospodinele se întrec în tot felul de rețete și trucuri culinare.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`