Prima pagină » Cancan ultimă oră » Salată de vinete sănătoasă și dietetică. Iată sfaturile medicului Mihaela Bilic
Salată de vinete sănătoasă și dietetică. Iată sfaturile medicului Mihaela Bilic

Salată de vinete sănătoasă și dietetică. Iată sfaturile medicului Mihaela Bilic

06 aug. 2021, 23:42,
în Cancan ultimă oră

Vânăta, un aliment banal care este pe gustul multora dintre noi, recunoscut pentru conținutul crescut de vitamine şi minerale esențiale ne poate ajuta să realizăm rețete delicioase şi dietetice. Mai mult, este bun şi pentru slăbit, spune medicul nutriţionist Mihaela Bilic.

Este vorba despre vinete, alimentul care ne ajuta sa ne hidratam in timpul zilelelor caniculare, iar preparatele pe care le putem găti cu aceasta leguma sunt foarte diversificate, gustoase şi dietetice.

Salată de vinete sănătoasă și dietetică. Recomandările Mihaelei Bilic

Medicul Mihaela Bilic spune că în afara calităţilor nutritive pe care le are (apă, fibre, minerale şi vitamine din grupul B ), vânăta are o proprietate aparte: absoarbe grăsimea ca un burete.

Şi mai e un amănunt de care trebuie ținut cont: vinetele nu pot fi consumate crude! Tratamentul termic are rolul nu numai de a le schimba consistența, dar neutralizează şi solanina, o substanță toxică ce poate da indigestie.

Prin urmare, vinetele se gătesc – fie coapte direct în flacără sau pe plită/grătar, fie băgate la cuptor, fie ca ingredient în nenumărate preparate culinare: tocăniță, zacuscă, ghiveci, lasagnia, musaca, sau umplute cu orez, ciuperci, carne etc.

În acest context, nutriţionistul Mihaela Bilic a dezvăluit secretul pentru o salată de vinete deliciosă şi dietetică.

După ce s-au urmat paşii de gătire precizați mai sus, lăsam vinetele la scurs apoi le tocăm pe un fund de lemn cu un cuţit din ceramică pentru a împiedica oxidarea, după care adaugăm un gălbenuș de ou şi ulei dar nu mai mult de un tur de caston.

„Dragii mei, gustul şi calitatea unei salate de vinete vine din frecare. Luăm un bol adânc, un linguroi pe măsură punem vinetele cu gălbenușul şi uleiul şi frecăm preţ de 5 minute până la 10 minute. Cu cât frecăm mai mult cu atât ele o să se umfle ca o spumă pentru că maioneza se produce în timp ce amestecăm.

Veţi obține o salată dietetică şi delicioasă. Şi mai am un secret. În loc de pâine folosiți bucățele de ardei gras. În acest fel gustul delicios este garantat şi silueta neafectată”, a spus nutriţionistul Mihaela Bilic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`