Prima pagină » Culinar » Salată de vinete cu maioneză. O rețetă gustoasă și pe placul tuturor

Salată de vinete cu maioneză. O rețetă gustoasă și pe placul tuturor

01 sept. 2023, 10:19,
în Culinar

În plin sezon de toamnă putem pregăti o salată de vinete cu maioneză. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Salata de vinete cu maioneză este delicioasă, sățioasă și sănătoasă. Iată cum să pregătești acasă un adevărat deliciu după o rețetă gustoasă și pe placul tuturor.

Salată de vinete cu maioneză

Când vine vorba de rețetele de toamnă, gospodinele se întrec în tot felul de mâncăruri  aromate, delicioase și sănătoase. Pe placul multora dintre noi este salata de vinete cu maioneză. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Pe lângă acest preparat savuros, putem face pentru sezonul rece și o supă cremă de ardei copți. Aceasta este aromată, fină și extrem de gustoasă. Pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale putem face și o tocană de legume cu orez. Aceasta este sănătoasă și sățioasă, fiind recomandată și celor care se află la diietă sau vor să aibă o alimentație echilibrată.

Salata de vinete cu maioneză are o textură fină și o savoare aparte, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul culinar va fi garantat.

Rețeta cu care vei obține o mâncare gustoasă și sănătoasă

Pentru salata de vinete cu maioneză vom avea nevoie de 1 kg de vinete, 1 ceapă, sare după gust, iar pentru maioneză vom folosi 2 gălbenușuri, 2 lingurițe de muștar, 400 ml de ulei de floarea-soarelui, 1 linguriță de apă minerală, sare și zeamă de lămâie.

Mai întâi se coc vinetele pe grătar sau la cuptor. Vinetele se spală și se înțeapă din loc în loc cu o furculiță apoi se așază pe grătar la foc potrivit. Se întorc vinetele pe toate părțile pentru a se coace uniform. După aceea se scot vinetele și se lasă la răcit ușor apoi se curăță de coajă. Se lasă vinetele curățate și coapte la scurs într-o sită.

Între timp se curăță ceapa și se toacă mărunt, apoi se pregătește maioneza pentru salata de vinete. Într-un bol se mixează  gălbenușurile împreună cu muștarul și un praaf de sare, apoi se adaugă și uleiul. După ce maioneza începe să capete consistență se pune și o linguriță de apă minerală. Se mai pune un strop de ulei apoi puțină zeamă de lămâie.

După ce vinetele coapte s-au scurs bine, se toacă mărunt și se pun într-un bol împreună cu ceapa. După aceea se toarnă și maioneza apoi se potrivește gustul salatei cu sare. Se amestecă totul foarte bine apoi se pune salata la frigider pentru o oră. După acest timp, se scoate de la rece și se servește cu câteva felii de pâine de casă pufoasă și gustoasă.

Salata de vinete cu maioneză are o savoare aparte, este sănătoasă și ușor de făcut, fiind nelipsită de la masă în sezonul de toamnă. Acest preparat culinar este pe placul multora dintre noi, iar rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Salata de vinete poate fi pregătită la borcan și pentru iarnă, dar la fel de bine se poate face la orice ocazie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`