Prima pagină » Culinar » Salate » Salata de vinete cu dovlecei
Salata de vinete cu dovlecei

Salata de vinete cu dovlecei

09 aug. 2017, 17:22,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:20110;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Ingrediente:

2 vinete
1 dovlecel
1 ceapa
2-3 linguri ulei
sare dupa gust

Mod de preparare:

Vinetele se coc, se curata si se lasa la scurs.
Dovlecelul se curata, se taie in cuburi si se fierbe in apa cu sare, apoi se scurge si se lasa la racit.
Ceapa se curata si se toaca marunt, apoi, peste ea, pe tocator, se toaca si vinetele, asa incat ceapa se va marunti si mai bine, iar gustul acesteia se va intrepatrunde cu gustul vinetelor.
Dupa ce dovlecelul este bine scurs, se transforma in piure si se adauga peste amestecul de vinete si ceapa.
Se adauga, treptat, uleiul si sarea si se amesteca bine, pana se obtine o pasta omogena si un gust optim.
Este usoara, cu gust domol, dovlecelul avand rolul de a diminua gustul greoi de vinete, dar si de a spori cantitatea de salata.

preluat de pe cookandplay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *