Salata de vinete dietetica este un preparat ideal pentru micul dejun sau chiar pentru o cina rapida, in zilele in care nu ai timp sau chef sa gatesti. Avantajul acesteia este ca poate fi preparata inainte de servire cu pana la trei-patru zile.
Ingrediente:
2 vinete mari
1 ceapa
2 linguri ulei de masline, presat la rece, extravirgin
zeama de lamaie
sare
Citeste si De ce sa nu dai prin blender vinetele inainte de a le face salata
Mod de preparare:
Coace vinetele si lasa-le la racit.
Intre timp, toaca ceapa cat mai marunt si adauga peste aceasta apa clocotita. Lasa-o la inabusit timp de cinci minute, apoi strecoar-o. Preparata astfel, cepa nu provoaca dureri, arsuri sau disconfort gastric persoanelor sensibile.
Toaca vinetele marunt si apoi, incorporeaza treptat uleiul si zeama de lamaie.
Stoarce ceapa strecurata de apa, in prealabil si adaug-o peste vinete. Amesteca bine si asezoneaza cu sare dupa gust.
Serveste salata de vinete dietetica rece, de la frigider, alaturi de legume crude precum ardei gras, rosii, salata si/sau castraveti.
Beneficii consum de vinete
In afara continutului foarte ridicat de apa (93%), vinetele contin potasiu – mineral care ajuta la stimularea inimii, magneziu – cunoscut pentru rolul sau de combatere a stresului, calciu – pentru intarirea sistemului osos, vitamina A si C pentru sistemul imunitar.
Specialistii sunt de parere ca delicioasele vinete reprezinta alimentul potrivit pentru zilele caniculare, datorita continutului foarte mare de apa. In aceasta perioada, nutritionistii ne sfatuiesc sa recurgem la consumul salatei de vinete, atat pentru potolirea foamei, cat si a setei.
Legumele sunt bogate in fibre, dar foarte sarace in grasimi. Aceste legume sunt indicate si in alimentatia persoanelor care vor sa tina cure de slabire, datorita numarului mic de calorii (circa 20 de calorii la 100 g).
preluat de pe acasa