Prima pagină » Culinar » Salate » Salata de vinete ca la bunici – Dietetica, sanatoasa, fara maioneza
Salata de vinete ca la bunici – Dietetica, sanatoasa, fara maioneza

Salata de vinete ca la bunici – Dietetica, sanatoasa, fara maioneza

18 aug. 2017, 09:52,
Echipa BZI.ro în Magazin
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:617845;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Prima reteta de salata de vinete este dupa modelul pe care cei mai multi dintre noi l-am vazut la bunici: fara maioneza. Vara oricum este destul de periculos gatitul cu oua, iar o salata de vinete fara maioneza are si mai putine calorii.

1. In primul rand, indiferent de reteta urmata trebuie sa coaceci vinetele alese cu grija, de preferat chiar din gradina voastra sau a bunicilor, sau daca nu aveti posibilitatea, de la piata de la taranii autentici.

Dupa ce ati intors pe toate partile vinetele si le-ati copt suficient, le curatati cu grija si le tocati marunt cu ajutorul unui cutit din inox.

2. Dupa ce ati efectuat aceste operatiuni, nu va ramane decat sa turnati un fir subtire de ulei peste vinete in timp ce le frecati bine cu o lingura de lemn, invartind intr-un singur sens. Faceti acest lucru pana cand vinetele devin alifioase, cremoase si uleiul este incorporat suficient.

Salata de vinete perfect dietetica este gata insa, mai puteti adauga putina ceapa tocata daca preferati, sare si zeama de lamaie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *