Prima pagină » Culinar » Salată de varză albă. Garnitura perfectă pentru o friptură fragedă și gustoasă

Salată de varză albă. Garnitura perfectă pentru o friptură fragedă și gustoasă

28 dec. 2023, 11:48,
în Culinar

Dacă vrem să facem rapid o garnitură ușoară și aromată pentru o porție de friptură, ideală este o salată de varză albă. Aceasta este sănătoasă, sățioasă și va completa perfect savoarea cărnii de porc, vită sau pasăre. Iată cum să pregătești acasă garnitura perfectă pentru o friptură fragedă și gustoasă.

Salată de varză albă

Când vine vorba de gustoasele salate cu legume și verdețuri proaspete, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Pe placul multora dintre noi este salata de varză albă cu morcov proaspăt ras. Pentru acest preparat culinar avem nevoie de câteva ingrediente, iar la final vom obține o garnitură perfectă pentru friptură.

Salata poate fi făcută cu varză albă sau roșie, cu morcov, sfeclă și un pic de oțet. Pe lângă această garnitură putem pregăti alături de o friptură delicioasă și o porție de cartofi prăjiți cu sos de roșii și usturoi.

La fel de bine putem face și o salată de legume asortate și verdețuri proaspete, care să fie pe placul tuturor celor de la masă. Salata de varză albă rămâne în topul preferințelor. Aceasta merge nu doar cu o porție de friptură ci și cu un piure de cartofi cu carne sau cu niște șnițele de pui pufoase și gustoase. Șnițelele de pui sau de porc cu salată sau cu piure sunt pe placul multora dintre noi. Acestea merg de minune cu o salată de varză. Mâncărurile cu varză sunt diverse, gustoase și pot fi adaptate după preferințe. Salata de varza, varza călită, borșul cu varză sau varza murată tocată sunt câteva dintre preparatele culinare apreciate de mulți dintre noi. Frunzele de varză murată pot fi folosite și pentru a înveli sarmalele tradițioanle cu carne de porc și vită.

Rețeta unei garnituri perfecte pentru friptură

Pentru salata de varză albă vom avea nevoie de 1 varză albă, 1 linguriță de sare, 2 linguri de ulei, 3 linguri de oțet, piper, mărar proaspăt și 1 morcov.

Mai întâi se curăță varza de primele frunze și se spală apoi se lasă la scurs. Se toacă varza mărunt și se pune într-un bol mare apoi se adaugă sarea și se amestecă foarte bine. Se scurge zeama lăsată apoi se lasă salată la odihnit câteva minute să își tragă sare.

Zeama lăsată de varză se amestecă cu uleiul, oțetul, piperul și se toarnă peste varză. La final, se adaugă mărar proaspăt tocat mărunt și morcov dat prin răzătoare și se amestecă foarte bine. Cu siguranță, salata de varză albă va fi gustoasă, aromată, ușor crocantă și ideală de servit cu o friptură gustoasă sau cu alte preparate culinare cu carne.

Salata de varză albă este garnitura perfectă pentru fripturi. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Pentru a oferi salatei un plus de culoare și aromă, putem adăuga și un pic de varză roșie și sfeclă. Salatele nu trebuie să lipsească de la mesele festive alături de alte bucate alese. La fel de bine, salatele cu legume și verdețuri proaspete sunt ideale de servit în zilele cu restricții alimentare alături de niște mâncăruri de post delicioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 ianuarie 2025
04 ianuarie 2025