Prima pagină » Culinar » Salată de toamnă. Rețeta simplă cu care vei obține un preparat sănătos

Salată de toamnă. Rețeta simplă cu care vei obține un preparat sănătos

03 nov. 2023, 12:00,
în Culinar

Dacă vrem să ne revitalizăm organismul în sezonul rece, ideală este o salată de toamnă. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă adăugăm un strop de imaginație și câteva verdețuri aromate, succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta simplă cu care vei obține un preparat sănătos.

Salată de toamnă

În sezonul rece, rețetele de salată sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Salata de toamnă merge de minune cu o porție de cartofi crocanți sau cu o friptură fragedă făcută la cuptor. Salata de toamnă este o sursă bogată de vitamine, fiind ideală pentru organism, mai ales în anotimpul rece.

Pentru o gustoasă salată de toamnă avem nevoie de legume proaspete și de un plus de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Salata poate fi pusă și la borcan petnru iarnă sau poate fi servită proaspătă alături de alte bucate alese.

Când vine vorba de mâncărurile de toamnă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Nelipsite din cămară sunt murăturile asortate, delicioase și perfecte lângă o friptură delicioasă. La fel de bine, doamnele pricepute în bucătărie pregătesc în sezonul de toamnă un zarzavat aromat pentru cele mai bune ciorbe de casă. Când vine vorba de desert, nu lipsește dulceața de casă sau compoturile cu fructe. Aceste delicii pot fi conservate mai mult timp, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta de odinioară a bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Deliciile de toamnă sunt pregătite cu grijă pentru a ne răsfăța papilele gustative. Salata de toamnă este pe placul multora dintre noi, fiind o adevărată sursă de vitamine necesare pentru organism.

Rețeta cu care vei pregăti un adevărat deliciu culinar

Dacă vrem să pregătim la masă sau pentru iarnă la borcan o salată de toamnă, vom avea nevoie de 3 kg de gogonele, 1 kg de ceapă, 1 kg de morcov, 1 kg de gogoșari, 300 ml de oțet, 700 ml de apă, 2 linguri de sare, 3 linguri de zahăr, boabe de piper și de muștar, 2 foi de dafin și 50 ml de ulei.

Mai întâi se curăță și se spală legumele. Gogonelele, ceapa și gogoșarii se taie felii, iar morcovul se dă prin răzătoare. După aceea se pune apă într-o cratiță și se adaugă oțetul, sarea, zahărul, boabele de piper și foile de dafin. Se fierbe totul la foc potrivit, iar când apa începe să clocotească, se adaugă legumele mărunțite. Se mai lasă la foc încă 5 minute, apoi se stinge aragazul.

Salata de toamnă se pue în borcane sterilizate și se acoperă legumele mărunțite cu zeama obținută de la fiert. Se pun deasupra câteva boabe de piper și de muștar, apoi câte o lingură de ulei  și se pun capacele la borcane.

Această salată se poate servi la orice masă alături de alte bucate alese. Salata de toamnă este bogată în vitamine, se face rapid și poate fi conservată la borcan pentru iarnă. Pentru a oferi acestei salate un plus de savoare, putem adăuga în ea ciuperci, boabe de porumb sau fasole fierte. Rețeta poate fi adaptată în funcție de preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *