Prima pagină » Culinar » Salată de țelină cu morcov și măr. O garnitură gustoasă și plină de vitamine

Salată de țelină cu morcov și măr. O garnitură gustoasă și plină de vitamine

31 ian. 2024, 12:43,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim un deliciu sănătos, sățios și aromat cu doar câteva ingrediente putem face o salată de țelină cu morcov și măr. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Iată rețeta cu care vei pregăti o garnitură gustoasă și plină de vitamine.

Salată de țelină cu morcov și măr

Când vine vorba de rețetele de salată cu legume și verdețuri, gospodinele se întrec în tot felul de secrete culinare. De la salata de varză roșie cu sfeclă sau la cea cu roșii, castraveți și salată verde, toate sunt pe placul multora dintre noi. Apreciată este și salata orientală cu cartofi, ouă fierte, măsline și ceapă verde.

Salata de cartofi poate fi făcută de post sau cu maioneză, cu ou, cu pește și multe alte ingrediente. Salata poate fi transformată foarte ușor într-un adevărat deliciu culinar, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.

Dacă vrem să ne răsfățăm cu un preparat sănătos, gustos și sățios putem face o salată de țelină cu morcov și măr. Aceasta este garnitura perfectă pentru o friptură fragedă și aromată sau pentru alte preparate din carne de porc, de vită sau de pui.

Salata de țelină cu morcov și măr se face cu doar câteva ingrediente proaspete, iar dacă adăugăm câteva arome inedite, la final vom obține un preparat irezistibil. Această salată merge de minune și cu câteva șnițele de pui cu lapte și pesmet. Rețetele de salată sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. O salată este ideală la orice masă și la orice ocazie, completând perfect savoarea mâncărurilor din carne.

Cum să pregătești o garnitură gustoasă și sănătoasă

Pentru o salată de țelină cu morcov și măr vom avea nevoie de 1 măr, 2 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de suc de lămâie, sare, 500 g de țelină, 3 morcovi și 1 legătură de pătrunjel.

Se curăță legumele, se spală și se dau prin răzătoarea mare. Se spală pătrunjelul și se toacă mărunt, apoi se amestecă țelina, morcovii, mărul, pătrunjelul tocat, zeama de lămâie și uleiul. Se potrivește gustul cu sare și piper și se amestecă ușor.

Salata de țelină cu morcov și măr se servește cu o friptură fragedă și gustoasă, cu niște șnițele, cu chiftele sau cu alte preparate din carne. Rețeta este simplă, delicioasă și sănătoasă. La fel de bine putem pregăti o salată de varză roșie, cu morcovi, sfeclă și sos de maioneză. Aceasta merge de minune cu niște pulpe de pui gătite la tigaie sau la cuptor. Salata poate fi făcută și de post, cu ciuperci, verdețuri proaspete și legume.

Pentru cei care adoră preparatele culinare ușoare, sățioase și sănătoase ideală este o salată de ton grecească. Pentru salata de ton grecească vom avea nevoie de 1 conservă mare de ton, 3 ouă fierte, 1 salată verde, 2 ardei grași, 100 g de boabe de porumb, 1 castravete proaspăt, 1 ceapă roșie, 100 g de măsline negre, 100 g de brânză de oi, iar pentru dressing vom folosi 100 ml de oțet balsamic, 100 ml de ulei, 100 ml de vin alb, 1 linguriță de zahăr, sare, piper și busuioc după gust.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`