Prima pagină » Culinar » Salată de sfeclă roșie crudă, o explozie de vitamine și savoare. Cu ce feluri de mâncare poate fi servită această salată

Salată de sfeclă roșie crudă, o explozie de vitamine și savoare. Cu ce feluri de mâncare poate fi servită această salată

19 dec. 2023, 11:47,
în Culinar

O salată de sfeclă roșie crudă este o adevărată explozie de vitamine și savoare. Acest preparat culinar este sănătos pentru organism, are un gust aparte și merge de minune consumat simplu, dar și ca garnitură alături de alte delicii. Iată cu ce feluri de mâncare poate fi servită această salată.

Salată de sfeclă roșie crudă

Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un preparat gustos, aromat și sănătos, putem pregăti rapid o salată de sfeclă roșie crudă. Aceasta se face cu doar câteva ingrediente și arome, iar la final vom obține un adevărat deliciu. Salata de sfeclă roșie crudă poate fi consumată ca atare, simplă, fiind un adevărat elixir pentru organism. La fel de bine putem servi această salată ca garnitură cu o porție de carne de porc, de pui sau cu pește.

Salata de sfeclă se poate păstra câteva zile la frigider, dacă este pusă la borcan. Sfecla va lăsa multă zeamă, iar înainte de a servi salată, trebuie să scurgem sucul foarte bine. Salata de sfeclă roșie crudă este sănătoasă, bogată în vitamine, minerale și antioxidanți.

Sfecla crudă este și o sursă importantă de fibre, magneziu, potasiu și fier. Acest deliciu culinar poate fi consumat cât mai des posibil pentru că stimulează sistemul imunitar, îmbunătățește circulația, scade tensiunea arterială și previne afecțiunile digestive.

Salata de sfeclă roșie este benefică în curele de detoxifiere pentru că ajută la eliminarea toxinelor și la menținerea sănătății organelor, dar și a pielii. Sfecla roșie consumată crudă are un efect pozitiv și asupra capacității cognitive, ajută la menținerea sănătății creierului și a circulației sângelui și îmbunătățește memoria.

Rețeta cu care vei obține un preparat gustos și sănătos

Pentru delicioasa salată de sfeclă roșie crudă vom avea nevoie de 1 sfeclă, 3 morcovi, 1 legătură mică de pătrunjel, sucul de la o lămâie, 1 măr, 60 g de semințe crude de dovleac, 3 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de oțet balsamic și sare după gust.

Se dă sfecla prin răzătoare, apoi morcovii. După aceea se toacă pătrunjelul. Mărul se spală și se taie în cubulețe mici. Bucățile de mere se pun într-un bol și se toarnă peste ele zeama de la o lămâie. Se amestecă foarte bine apoi se adaugă sfecla rasă. Se presară semințele crude de dovleac și se toarnă uleiul și oțetul. Se potrivește gustul cu un pic de sare apoi se amestecă toate ingredientele pentru a obține salata perfectă.

Acest deliciu se păstrează la borcan la rece și se consumă ori de câte ori dorim, fie ca atare, fie alături de niște mâncăruri gustoase cu carne. Pentru a oferi gustoasei salate de sfeclă mai multă savoare putem adăuga pe lista ingredientelor și 50 g de miez de nucă, 50 g de brânză, frunze proaspete de mentă, iar pentru dressing vom folosi 3 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de zeamă de lămâie, 1 linguriță de miere, sare și piper după gust. Salata de sfeclă merge de minune la orice masă și se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Rețeta simplă poate fi adaptată după gust și preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024