Salata de post în straturi se prepară rapid și ușor, iar gustul este de neegalat. Iată rețeta.
Ingrediente
- 2 sfecle roşii fierte, date pe răzătoarea mare
4 cartofi fierţi daţi pe răzătoare
2 morcovi fierţi daţi pe răzătoare
5 cepe feliate, maioneză de post, ulei de măsline, oţet
1 lămâie, condimente
gogoşar
pătrunjel
Mod de preparare:
Sfecla se condimentează şi se asezonează cu 2 linguri de ulei de măsline şi o lingură de zeamă de lămâie, scrie petitchef.ro. Se aşază pe un platou. Ceapa se opăreşte în baitz din apă, oţet şi condimente, se strecoară, se amestecă împreună cu maioneza şi se împarte în 3 părţi. O parte se aşterne peste sfeclă.
Morcovul amestecat cu zeama de lămâie, o lingură de ulei de măsline și sare se aşterne peste stratul de ceapă. Se întinde cel de-al doilea strat de ceapă. Următorul strat este din cartofi amestecaţi cu 3 linguri de ulei de măsline, sare și piper. Se întinde ultimul strat de ceapă, se nivelează cu un strat subţire de maioneză şi se ornează cu măsline, gogoşar, pătrunjel.