Prima pagină » Culinar » Salată de pește afumat cu ceapă și măsline. O rețetă simplă și gustoasă

Salată de pește afumat cu ceapă și măsline. O rețetă simplă și gustoasă

02 mai 2023, 10:04,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim acasă un preparat ușor, sățios și gustos, ideală este o salată de pește afumat cu ceapă și măsline. Acest preparat este savuros și sănătos, iar dacă adăugăm câteva condimente inedite, la final vom obține un adevărat deliciu. Salata de pește afumat cu ceapă și măsline este perfectă și la mesele festive alături de alte bucate alese. Iată o rețetă simplă și gustoasă.

Salată de pește afumat cu ceapă și măsline

Pentru iubitorii de preparate făcute din pește, ideală este o salată de pește afumat cu ceapă și măsline. Aceasta se face rapid și cu puține ingrediente, însă dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat. Salata de pește este sățioasă, sănătoasă și aromată. Acest deliciu poate fi pregătit și la mesele de sărbătoare alături de alte mâncăruri, dar la fel de bine poate fi făcută ori de câte ori vrem să ne bucurăm de savoarea unui preparat gustos și rafinat.

Pe lângă acest deliciu din pește, putem pregăti pentru cei de la masă și câteva mâncăruri cu ciuperci. De exemplu, ciupercile umplute la cuptor sunt savuroase și pe placul multora dintre noi. De asemenea, dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu o mâncare gustoasă putem face rapid o sharoma de casă cu piept de pui. Aceasta se face rapid, însă avem nevoie de mai multe ingrediente și de un plus de imaginațe, iar rezultatul va fi peste măsura așteptărilor.

Salata de pește afumat cu ceapă și măsline este delicioasă și sănătoasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar este garantat.

Rețeta cu care vei obține un preparat savuros

Pentru delicioasa salată de pește afumat avem nevoie de 150 g de pește afumat, 2 bucăți de ceapă, măsline, 1 bucată de lămâie și 1 linguriță de sare.

Mai întâi se pregătește peștele pentru salată. Se pune într-un vas cu apă pentru a fi mai moale și a atenua gustul de afumat. Ceapa se curăță și se taie felii subțiri apoi se amestecă împreună cu zeama de la o lămâie și cu sare. După aceea se scoate șira spinării peștelui, iar carnea să mărunțește foarte bine cu o furculiță. Se pune după aceea ceapa, apoi se adaugă măslinele fără sâmburi și se amestecă foarte bine.

Se mai condimentează cu puțină sare, iar pentru un plus de savoare mai putem adăuga și un pic de zeamă de lămâie. Cu siguranță vom obține la final un deliciu încântător.

Salata de pește afumat cu ceapă și măsline este gustoasă și ușor de făcut. Acest preparat este ideal la mesele festive și nu numai, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat și îi vom cuceri pe cei dragi cu un preparat savuros. Salata de pește afumat cu măsline este ideală în sezonul de primăvară, atunci când organismul are nevoie de mâncăruri sănătoase, ușoare și sățioase, dar mai ales bogate în vitamine și minerale. Acest preparat este recomandat și celor care se află la dietă sau vor să aibă un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`