Prima pagină » Culinar » Salata de pătrunjel cu bulgur ține de foame și e plină de vitamine. Cum se prepară și ce beneficii are?

Salata de pătrunjel cu bulgur ține de foame și e plină de vitamine. Cum se prepară și ce beneficii are?

09 aug. 2024, 15:45,
în Culinar

Salata de pătrunjel – vedeta verdețurilor – este o opțiune perfectă când încercăm să slăbim. Să vedem cum se prepară pentru a obține o masă sățioasă. Aflăm și ce beneficii are această delicioasă salată de pătrunjel!

Zero calorii și conținut crescut în substanțe nutritive – iată ce oferă pătrunjelul! Recomandarea este să nu-l folosiți doar la mâncăruri gătite.

Ce beneficii are salata de pătrunjel?

Salata de pătrunjel conține acid folic din belșug, adică un nutrient important în prevenția cancerelor. Are și multă vitamina C, pe care organismul nu poate s=o producă și nici s-o depoziteze. Pătrunjelul conține cam de 4 ori mai multă vitamina C decât portocalele și mai mult fier decât spanacul.

Clorofila este unul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali care generează viață în interiorul celulelor plantelor. Odată ajunsă în interiorul organismului uman, aceasta generează același lucru.

Fierul non-hemic din pătrunjel se poate absorbi corect dacă îl combinați cu puțină zeamă de lămâie. De altfel, uleiul presat la rece și lămâia nu trebuie să lipsească din nicio salată.

Substanța grasă vine cu alte beneficii: uleiul adăugat în salate facilitează absorbția vitaminelor liposolubile care se găsesc în legumele și verdețurile puse acolo.

Și nu ratați nici sucurile făcute în blender, în care puteți adăuga pătrunjelul din belșug. Obținem un suc care apoi se diluează cu puțină apă și poate fi consumat zilnic. Se poate face macerat, lăsat în apă la temperatura camerei o noapte, apoi se strecoară și se bea apa.

Pătrunjelul se poate pune în orice mâncare gătită, la finalul preparării, ca să nu îi distrugeți vitaminele.

Dacă vă doriți o masă consistentă, combinați frunzele cu puțin cușcuș, lămâie, ulei, dar și usturoi pisat. După un astfel de festin, senzația de sațiere este garantată. În locul preparatului din grâu, puteți folosi boabe de porumb dulce.

Salata de tabouleh – ingrediente

– 2 linguri de bulgur, o legătură mare de pătrunjel, 4 fire de ceapă verde, 3 lingurițe de ulei de măsline, 2 lingurițe suc de lămâie, o linguriță de sare, 2 roșii, 2 cești de apă rece, câteva frunze de mentă, piper negru, după gust.

Bulgurul se clătește în apa rece, apoi se lasă 30 de minute la înmuiat în apă sărată. Apoi se scurge și se amestecă cu ceapa tocată. Roșiile se curăță de pieliță și se taie cubulețe, se amestecă cu pătrunjelul și frunzele de mentă tăiate mărunt.

Se adaugă uleiul de măsline și sucul de lămâie, sarea și piperul. Amestecul astfel obținut se răstoarnă peste bulgur și se ține la frigider 30 de minute înainte de servire.

Ca un mic truc: cel mai bine amestecați în salatele de pătrunjel  cu mâinile, nu cu linguri, furculițe sau alte ustensile. Toate ingredientele se vor întrepătrunde uniform, se vor îmbiba cu energia voastră și astfel veți avea o mâncare gustoasă și ușor de digerat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *