Breaking News
Ingrediente:
- 250 g căpșuni
- 250 g zmeură
- 250 g mure
- 250 g afine
- 250 g struguri
- 2 lămâi
- miere
- apă
Mod de preparare:
Se taie căpșunile și boabele de struguri pe jumătate, apoi se amestecă cu zmeură, murele și afinele, într-un castron mare și se lasă deoparte. Se râde cu grijă coaja lămâilor, doar partea galbenă, pentru că cea albă e deja amăruie și se amestecă într-un ibric cu zeama lămâilor, miere după gust și apă cât să subțieze un pic dressingul.
Se aduce dressingul la temperatura de fierbere timp de 3-5 minute, apoi se lasă la răcit la temperatura camerei cel puțin 25 minute înainte de a se turna peste fructe. Se toarnă dressingul răcit peste amestecul de fructe și se bagă la frigider până în momentul consumului, unde se păstrează cel mult 24 ore.
Tips:
- Se pot amesteca orice tip de fructe, iar pentru o salată proaspătă, fructele și dressingul preparat în prealabil pot fi ținute separat în frigider până la 3 zile.
- Nu se recomandă congelarea acestei salate, pentru că odată dezghețate, fructele vor fi foarte moi.
- Pentru un plus de aromă și rafinament, salata poate fi ornată cu frunze de mentă fix înainte de servire.