Dacă vrem să facem o mâncare simplă, gustoasă și sănătoasă cu doar câteva ingrediente, ideală este o salată de fasole verde cu maioneză. Aceasta poate fi servită simplă, cu câteva felii de pâine de casă sau alături de niște chiftele din carne de pui. Salata de fasole verde cu maioneză este perfectă la orice masă și la orice ocazie. Iată cum să oferi preparatului mai multă savoare.
Salată de fasole verde cu maioneză
Când vine vorba de preparatele culinare cu fasole, gospodinele prricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete. Putem pune fasole verde la borcaan pentru iarnă sau o putem adăuga la ciorbe. La fel de bine putem face o porție de fasole verde la tigaie cu usturoi. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe.
Pe placul multora dintre noi este și salata de fasole verde cu maioneză. Pentru a oferi acestui preparat culinar o aromă aparte putem adăuga și usturoi, smântână, țelină, dovlecei și conopidă. Rețeta poate fi adaptată după preferințe.
Pentru iubitorii de delicii tradiționale cu fasole putem face și o salată de fasole roșie, cu ceapă și șuncă, dar putem face și o salată de post cu fasole. Perioada postului reprezintă o adevărată provocare culinară pentru unele gospodine, care se întrec în tot felul de rețete spectaculoase și gustoase. Chiar și în zilele cu restricții alimentare putem să ne bucurăm de o mâncare delicioasă.
Salata de fasole roșie se pregătește rapid și avem nevoie de câteva ingrediente. La fel de bine putem pregăti o iahnie de fasole moldovenească. Cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație vom obține mâncăruri savuroase, sățioase și sănătoase. Iahnia de fasole moldovenească este ideală în zilele de post, fiind gustoasă, aromată și ușor de făcut. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.
Cum să pregătești rapid o mâncare delicioasă
Pentru salata de fasole verde vom avea nevoie de 500 g de fasole verde, 6 linguri de maioneză, 2 căței de usturoi, 2 linguri de smântână, 1 linguriță de muștar, 1 lingură de zeamă de lămâie, sare, piper și mărar.
Mai întâi vom pune la fiert fasoolea verde în apă cu sare. Se ia de pe foc când fasolea devine al dente, nu foarte moale. Într-un bol se amestecă maioneza cu smântâna, usturoiul zdrobit, muștarul, zeama de lămâie, sarea și piperul. Se toarnă sosul obținut peste fasolea verde și se amestecă ușor. Se potrivește gustul cu sare și piper, dar și cu puțină zeamă de lămâie. Se decorează salata cu mărar verde tocat și se dă salata la rece timp de o oră.
Salata de fasole verde cu maioneză este gustoasă, sățioasă și merge servită simplă sau alături de niște preparate din carne. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Fasolea verde este bogată în substanțe nutritive, iar mâncărurile cu fasole sunt recomandate și celor care se află la dietă sau vor să aibă o alimentație echilibrată. Salata de fasole verde poate fi făcută de post sau poate fi pregătită alături de o friptură fragedă și gustoaasă.