Prima pagină » Culinar » Salată de crudități pentru iarnă la rece. Două rețete irezistibile ce merită încercate

Salată de crudități pentru iarnă la rece. Două rețete irezistibile ce merită încercate

11 iul. 2022, 14:30,
în Culinar

Rețeta de salată de crudități pentru iarnă la rece poate fi adaptată după preferințele fiecăruia. Aceasta poate fi gătită cu maioneză sau oțet de 9 la sută. De asemenea, cele două preparate se gătesc într-un timp relativ scurt și durează pe tot parcursul sezonului. 

Pe lângă castraveții murați opăriți, salatele de crudități nu trebuie să lipsească din cămara voastră. Garnitura este perfectă pentru friptură, tochitură sau grătar.

Cum se prepară salata de crudități pentru iarnă la rece 

Salata de crudități pentru iarnă la rece este o garnitură perfectă pentru carnea de pui la grătar sau friptură. Rețeta se prepară în doar o oră jumătate și poate rezista până la doi ani în cămară. Pentru prepararea mâncării aveți nevoie de un kilogram de morcovi, două kilograme de gogoșari, 300 mililitri de oțet, un kilogram de ardei gras, 750 mililitri ulei, un kilogram de ceapă, 250 grame de zahăr, un kilogram de gogonele, o țelină, 2 linguri sare și 300 grame de muștar. Din ingredientele menționate veți obține circa 14 porții. 

Legumele vor fi spălate bine, apoi vor fi curățate. Ulterior, veți da prin răzătoarea mare morcovii, ceapa, țelina și gogonelele. Totodată, acestea pot fi tocate și cu ajutorul unui cuțit în felii subțiri, la fel ca gogoșarii. Într-o oală se va amesteca oțetul împreună cu zahărul și sarea, apoi se lasă la foc potrivit până ce se omogenizează. Ulterior se adaugă țelina și morcovul și se lasă până ce observați că legumele se înmoaie. Următorul pas este să puneți ceapa și gogonelele. 

După ce se lasă și acestea la înăbușit, se pun ardeii și gogoșarii. Amestecul se va lăsa pentru 20 minute la foc mic. Între timp veți prepara o maioneză din ulei și muștar. La final, după ce legumele s-au răcit se vor mixa cu maioneza. Este foarte important ca o pătrime din cantitatea acesteia să fie pusă deoparte. Salata de crudități pentru iarnă la rece va fi turnată în borcane, apoi se va adăuga câte o linguriță de maioneză deasupra acesteia. La final, se vor steriliza pentru 10 minute și vor putea fi puse în cămară. 

Salată de legume pentru iarnă fără maioneză

Dacă preferați o salată mai dietetică, fără maioneză, aceasta este perfectă. Rețeta se prepară dintr-un kilogram de gogoșari, o țelină, 2 morcovi, o varză albă, 500 mililitri de oțet, 2 ardei, 150 grame de miere de albine, boabe de piper, sare și 2 rămurele de țelină verde. Salata de legume își  păstrează aroma pe tot parcursul sezonului rece. Mai întâi veți spăla și curăța legumele, apoi veți tăia în jumătăți gogoșarii și ardeii. Acestea vor fi date prin răzătoare sau pot fi tăiate felii, după cum preferă fiecare. La final, vor fi cântărite și se adăugă sare peste ele.

Se va turna o lingură de sare la fiecare kilogram de legume. Într-o cratiță se va turna oțetul de 9 la sută împreună cu mierea de albine și 10 boabe de piper. Ingredientele vor fi lăsate timp de 2 minute să fiarbă, apoi se va pune țelina verde tocată mărunt. Legumele date prin răzătoare vor fi puse în borcane, apoi peste ele se va turna oțetul. Vasele vor fi acoperite cu prosoape și vor fi lăsate să se răcească până a doua zi. Ulterior, vor fi depozitate cu grijă în cămară. 

Salata de crudități pentru iarnă la rece este garnitura ideală. Aceasta poate fi servită cu carne prăjită la borcan, un alt preparat extrem de delicios ce poate fi încercat.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`