Prima pagină » Culinar » Salata de ciuperci cu ton și portocale, rețeta de sezon înainte de începutul postului. Cum se prepară un antreu delicios

Salata de ciuperci cu ton și portocale, rețeta de sezon înainte de începutul postului. Cum se prepară un antreu delicios

01 nov. 2024, 14:21,
în Culinar

Salata de ciuperci cu ton și portocale este rețeta de sezon perfectă pentru perioada premergătoare postului Crăciunului. Cele două variante sunt o alternativă delicioasă de antreu și se prepară fără prea mult efort.

Salata de ciuperci poate fi pregătită atât pentru zilele de post, cât și cu carne, în funcție de preferințele fiecăruia. În mod cert, preparatul final este unul rapid, delicios și, mai mult decât atât, sănătos.

Salata de ciuperci cu ton și portocale, rețeta de sezon

Salata de ciuperci cu ton nu necesită multă îndemânare sau imaginație și este o alternativă rapidă pentru o gustare copioasă. Mai mult, rețeta de sezon poate fi pregătită și la mesele de sărbători, ca atare, ca antreu sau ca garnitură.

Pentru una dintre cele mai savuroase rețete de salată de ciuperci cu ton este nevoie de 1 borcan mare de ciuperci, în funcție de cantitatea pe care doriți să o obțineți, 1 legătură de ceapă verde, 1 conservă de ton și o conservă de porumb. Pentru sos se vor folosi, după gust, maioneză, smântână, sare, piper și zeamă de lămâie. Opțional, se pot adăuga alte condimente sau verdețuri.

Pentru început, se scurg și se toacă ciupercile și ceapa verde. Ulterior, se adaugă ingredientele alături de porumb și ton într-un castron și se amestecă. Într-un alt vas, se încorporează smântâna și maioneza și se pune zeamă de lămâie după gust. În funcție de cantitatea de sos obținută, se condimentează cu sare, piper și alte condimente.

În final, se amestecă cele două compoziții, ciupercile și sosul, până se formează o salată omogenă. Pentru un antreu delicios se poate servi cu felii prăjite de pâine proaspătă.

Salate alternative de ciuperci cu ton și portocale

Totuși, există și multe alte alternative ce au la bază ingredientul minune al sezonului. În mod cert, rețeta salatei de ciuperci cu ton poate fi adaptată și îmbunătățită. Prin urmare, cu doar câteva elemente pot ieși zeci de preparate delicioase. Astfel, din 500 de grame de ciuperci, 2 iaurturi light, 1 conservă de ton, 1 ardei roșu și 3 căței de usturoi se pot găti patru porții.

Pentru început, se aleg, se curăță și se spală ciupercile. Ulterior, într-un vas se amestecă tonul, iaurturile și usturoiul, iar apoi se adaugă compoziția în fiecare ciupercuță și se așează pe o tavă. După ce se preîncălzește cuptorul, se introduc timp de 40-45 de minute. Astfel, în mai puțin de o oră puteți pregăti un fel de mâncare copios și sățios.

O altă idee inedită este salata cu portocale și ciuperci, de origine cretană. Pentru aceasta este nevoie de 1 salată verde, 2 portocale și ciuperci champignon. Sosul specific se face din 2 linguri de muștar, 1 lingură de miere, ulei, oțet, sare și piper după gust.

Înainte de toate, se desface salata, se spală fiecare frunză, se stoarce de surplusul de apă și se rupe în bucăți potrivite. Ulterior acestui pas, se curăță portocalele, iar fiecare felie se taie pe jumătate. Într-o tigaie încinsă cu puțin ulei se adaugă rondelele de ciuperci și se rumenesc. După ce se răcesc, se adaugă peste salată, alături de portocale și se amestecă. Într-un vas separat se prepară sosul pentru salată. Astfel, se omogenizează muștarul și mierea de albine și se pune un pic de sare. Treptat, se adaugă uleiul în timp se amestecă circular. În câteva minute, puteți obține o cantitate suficientă pentru cel puțin 4 porții.

Salata de ciuperci cu ton și portocale este rețeta ideală de sezon înainte de începerea postului. Cele două preparate se pot servi atât ca antreu, cât și ca fel principal, fiind o surpriză pentru papilele gustative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`