Prima pagină » Culinar » Salată de chifetele cu maioneză și ceapă. O idee delicioasă pentru masa de Revelion
Salată de chifetele cu maioneză și ceapă. O idee delicioasă pentru masa de Revelion

Salată de chifetele cu maioneză și ceapă. O idee delicioasă pentru masa de Revelion

28 dec. 2023, 11:11,
în Culinar

Această rețetă reprezintă alegerea perfectă pentru a adăuga un strop de noutate în meniul de Revelion, abătându-se de la metoda tradițională de pregătire a chifteluțelor în sos de roșii. Salata de chiftele cu maioneză și ceapă roșie marinată în oțet are origini în regiunile Bucovina și Moldova. Este un aperitiv delicios, ușor de preparat și arată foarte atrăgătoar așezată pe un platou.

Această salată rafinată este nelipsită de pe mesele festive din Moldova și Bucovina. Elementul distinctiv este reprezentat de ceapa roșie murată, conferind acestui preparat un caracter cu adevărat aparte.

Rețetă de chifetele cu maioneză și ceapă roșie

Pentru prepararea chifetelelor veți avea nevoie de 1 kg carne tocată amestec de porc și vită, o ceapă mare (alba sau roșie) tăiată fidea, un ou, o cană de pesmet, ½ pliculeț condimente pentru chiftele (sau condimentele preferate de voi).

Amestecați cu grijă toate ingredientele și dați formă chifteluțelor, plasându-le în tava acoperită cu hârtie de copt. Dacă preferați o opțiune mai rapidă, care nu doar că accelerează procesul de gătire, ci le face și mai sănătoase, puteți coace chiftelele în cuptor. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, lăsându-le să se coacă timp de 30-35 de minute. La jumătatea perioadei de coacere, scoateți tava pentru a agita chifteluțele, asigurându-vă că se rumenesc uniform.

Un aspect important este că chifteluțele pot fi așezate în tavă lipite una de cealaltă, deoarece ele se micșorează ușor în timpul coacerii. Nu există un timp standard de coacere, căci acesta depinde în mare măsură de tipul de carne folosit, caracteristicile cuptorului și altele. După ce chifteluțele sunt gata, lăsați-le să se răcească, iar apoi vă puteți ocupa de prepararea sosului de maioneză.

Prepararea maionezei și a cepei marinate

Maioneza a devenit un ingredient apreciat în bucătăriile din întreaga lume, conferind un plus de savoare multor feluri de mâncare. Chiar dacă poate fi achiziționată în variante diverse din comerț, maioneza preparată în casă oferă o experiență cu totul aparte, mai ales atunci când este utilizată în prepararea salatelor consistente. În ziua de astăzi, se adaugă muștar în rețetele de maioneză, acest ingredient aducând nu doar un plus de gust, ci și lecitină, care contribuie la formarea și stabilizarea emulsiei. Emulsia reprezintă o suspensie stabilă din două lichide care, în mod normal, nu se amestecă, cum ar fi apa și uleiul.

Prepararea maionezei de casă se va face folosind un gălbenuș fiert și unul crud, o linguriță de muștar clasic, 2 lingurițe de zeamă de lămâie și aproximativ 250 ml de ulei. Maioneza rezultată trebuie apoi amestecată cu o cană de smântână și cu 150 ml de iaurt gras. Condimentați amestecul cu sare și piper, în funcție de preferințe, și adăugati un strop suplimentar de zeamă de lămâie și o linguriță de muștar pentru a intensifica aromele.

Pentru ceapa marinată alegeți 4 cepe roșii mari, pe care trebuie să le curățati și să le tăiați pe jumătate, iar apoi lăsați-le peste noapte într-un amestec de apă și oțet în proporții egale. A doua zi, vor fi scoase din marinadă și tăiate sub formă de solzișori. Ulterior, într-un bol generos, amestecați bine chifteluțele, ceapa și sosul.

Dacă nu apreciați gustul de oțet sau vă confruntați cu probleme legate de stomac și aciditate, puteți opta pentru ceapa de apă, care nu este atât de intensă, și să o țineți în apă peste noapte, fără adaos de oțet. Totuși, adăugarea oțetului conferă salatei de chifetele cu maioneză și ceapă o aromă minunată.

Bugetul.ro
Cel mai analfabet județ din România. Un vlogger din țara noastră a întocmit un clasament al județelor unde gradul de analfabetism este foarte ridicat
redactia.ro
Cine este tânărul de la SPP care-l păzește pe Nicușor Dan. Poza lui a devenit virală. "Ce fain arată băiatul de la SPP! Dar ce băiat! Mândru și chipeș, ca bradul de înalt!”
Bugetul.ro
Panică la Raiffeisen Bank, BT, ING, CEC Bank sau BCR după decizia celei mai noi bănci românești. Suma tentantă oferită pentru orice tranzacție
a1.ro
Cu ce se ocupa Ema Karter acum, după ce a renunțat la filmele pentru adulți. Tarifele pe care le percepe
Playtech.ro
Fostele soții și cei 9 copii îl costă 500.000 de euro pe lună. Afaceristul român a făcut lista cheltuielilor, pe ce se duc banii
observatornews.ro
Cum ar fi funcționat campania ilegală pentru Călin Georgescu, făcută printre deținuți de polițiștii de la Penitenciarul Ploieşti
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Pensionarii pot pierde sume importante. Ce regulă trebuie să respecte neapărat
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
George Simion l-a umilit cu martori. Declarații despre evenimentele incredibile din culisele AUR
Playtech.ro
Vreme cum nu a mai fost în iunie de ani de zile, în România. Fenomenele periculoase anunţate
Dailybusiness.ro
Cum să-ți cureți bijuteriile din aur rapid și natural cu bicarbonat de sodiu
RomaniaTV
Nimeni nu scapă! Ce informare scrisă va primi toată lumea până cel târziu în 10 iunie
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare
redactia.ro
George Simion a plecat din țară în ziua în care Nicușor Dan a fost validat președintele României. Simion a fost surprins într-un loc neobișnuit la discuții
ego.ro
Cine este și cum arată singura soră a lui Klaus Iohannis. Acum s-a aflat! FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
24 mai 2025
24 mai 2025