Prima pagină » Culinar » Salată de cartofi orientală. Rețeta simplă pentru o salată sănătoasă, gustoasă și dietetică

Salată de cartofi orientală. Rețeta simplă pentru o salată sănătoasă, gustoasă și dietetică

03 ian. 2024, 08:17,
în Culinar

După mesele copioase de sărbători, mulți pregătesc o salată de cartofi orientală. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Salata de cartofi poate fi făcută de post sau cu maioneză, cu ou, cu fasole verde, cu mazăre, cu pește și cu multe alte ingrediente aromate. Iată rețeta simplă pentru o salată sănătoasă, gustoasă și dietetică.

Salată de cartofi orientală

Când vine vorba de gustoasa salată, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la salata cu legume și verdețuri proaspete până la salata de cartofi sau de vinete, de ardei copți sau de fasole, toate sunt pe placul multora dintre noi.

Salata de cartofi orientală este ideală de servit la orice masă și la orice ocazie, simplă sau ca garnitură alături de o friptură fragedă și gustoasă. Salata de cartofi este o mâncare sănătoasă, sățioasă și delicioasă, fiind ideală de pregătit atunci când suntem la dietă sau vrem să avem o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos.

Pe lângă salata de cartofi, putem face și o ruladă simplă din piept de pui. Acest preparat culinar este delicios, sănătos și are un aspect deosebit. La fel de bine putem face și o salată de varză albă, care merge de minune cu savuroasa ruladă de pui. Rețetele de salată sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Salata de cartofi poate fi făcută de post sau cu maioneză, cu ou, cu pește și multe alte ingrediente. Salata poate fi transformată foarte ușor într-un adevărat deliciu culinar, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Dacă ținem cont de câteva trucuri, la final ne vom răsfăța papilele gustative cu o mâncare gustoasă și sănătoasă.

Cum pregătești rapid o salată dietetică

Pentru gustoasa salată de cartofi orientală vom avea nevoie de 5 cartofi, 2 cepe, 4 ouă, 3 linguri de iaurt, zeama de la jumătate de lămâie, 2 linguri de muștar, 30 ml de ulei, măsline negre și verzi, 1 gogoșar murat, câteva frunze de pătrunjel, sare și piper după gust.

Mai întâi se pun cartofii la fiert apoi se curăță de coajă și se taie cubulețe. Într-un alt vas se fierb ouăle apoi se curăță și se taie și ele cuburi. Ceapa se curăță și se taie felii apoi se presară un pic de sare. După aceea se taie gogoșarul felii subțiri, iar măslinele se taie și ele mărunt.

Se pune un cartof zdrobit în blender împreună cu zeama de lămâie, muștarul, sarea, gălbenușul și uleiul. După ce se mixează toate ingredientele se adaugă și iaurtul apoi se amestecă din nou. Maioneza obținută se toarnă în castron și se amestecă totul foarte bine. Pentru decor vom folosi măsline, frunze de pătrunjel și câteva felii de ou.

Salata de cartofi orientală este ideală de servit după mesele copioase de sărbători. Acest preparat culinar este sățios, sănătos și se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Salata de cartofi dietetică poate fi servită la orice masă și la orice ocazie, simplă sau ca garnitură alături de alte mâncăruri aromate, gustoase și rafinate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *