Prima pagină » Culinar » Salată de cartofi cu ton și fasole verde – Rețetă pentru prânz
Salată de cartofi cu ton și fasole verde - Rețetă pentru prânz

Salată de cartofi cu ton și fasole verde – Rețetă pentru prânz

01 mart. 2021, 10:49,
în Culinar

Uşor de preparat, rapid de mâncat! Aceasta este o rețetă de salată de cartofi cu ton și fasole verde. Se prepară în maxim jumătate de oră şi poate fi mâncată la prânz, la cină şi, bineînţeles, şi la muncă.

Ideal este să fierbi cartofii în coajă, pentru că au gust mai bun. Foloseşte o conservă de ton în suc propriu, ca să nu adaugi în salată nici o picătură de ulei. Asta în cazul în care vrei să slăbeşti. Dacă nu ai probleme cu silueta, tonul în ulei este ideal. Spor la gătit şi poftă bună!

Ingrediente:

  • câţiva cartofi
  • 1 conservă ton
  • 100 g fasole verde teci
  • 6-7 roșii cherry
  • 1 lămâie
  • câteva frunze de salată
  • sos pesto
  • sare

Mod de preparare:

Mai întâi scurgi tonul din conservă de apa în care a fost ţinut. Dacă el conţine ulei, nu-l arunca. Vei avea nevoie oricum de ulei pentru salată. Fierbe cartofii în coajă, apoi cojeşte-i spune-i într-un bol, la răcit. În momentul în care s-au răcit, taie-i în cubuleţe de mărime potrivită.
Fierbe, timp de 10 minute, tecile de fasole în apă cu puţină sare. După ce au dat un clocot, scurge-le de apă şi pune-le peste cartofi. Spală roşiile şi taie-le în jumătate. Pune-le şi pe ele peste cartofi. Spală în mai multe ape frunzele de salată, rupe-le în fâşii şi încorporează-le şi pe ele. Adaugă sos pesto, suc de lămâie, puţină lămâie şi amestecă uşor, ca să se omogenizeze.
Aceasta salată de cartofi cu ton şi fasole verde este săţioasă, ideal pentru slăbit. Ca să fie reţetă de dietă, elimina uleiul complet şi sosul pesto.

Sos pesto – mod de preparare:

Prăjeşte mugurii de pin în tigaie, apoi mărunțește-i în blender şi amestecă-i cu usturoi verde. Adaugă circa 100 gr de parmezan şi o mână de frunze de busuioc. Mixează foate bine, ca să se mărunţească şi să se omogenizeze. Sare nu trebuie să pui, întrucât parmezanul deja are. La final, picură puţin ulei de măsline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *