Prima pagină » Culinar » Salată cu avocado. Trucuri simple pentru un preparat gustos și sănătos

Salată cu avocado. Trucuri simple pentru un preparat gustos și sănătos

21 iun. 2023, 14:42,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim rapid o mâncare gustoasă, sănătoasă și sățioasă, ideală este o salată cu avocado. Salata cu ou și avocado poate fi servită ca aperitiv, ca gustare sau ca o garnitură la carnea de pui la grătar. Salata cu avocado este bogată în vitamine și este alegerea perfectă în sezonul de vară. Iată câteva trucuri simple pentru un preparat gustos și sănătos.

Salată cu avocado

Când vine vorba de gustoasa salată de vară, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Salata de avocado este pe placul multora dintre noi. Aceasta poate fi făcută cu ouă de găină sau cu ouă de prepeliță, dar și cu o maioneză ușoară și gustoasă. Pentru ca acest preparat să fie unul reușit, trebuie să alegem cu grijă un avocado bine copt și să îl curățăm în mod corespunzător.

Deși poate părea complicat să cureți un avocado, procedeul este simplu. Se crestează coaja, se curăță apoi se taie miezul pe laterale până se ajunge la sâmbure. Cu degetele se desprinde miezul de sâmbure. Pe lângă gustoasa salată cu avocado putem pregăti și o salată de pește afumat cu ceapă și măsline.

Pentru iubitorii de preparate rafinate, ușoare, gustoase și sănătoase, ideală este o salată de ton. Aceasta se face rapid, cu câteva ingrediente, iar la final rezultatul va fi pe măsura așteptărilor. Toate aceste tipuri de salată sunt savuroase și ideale de servit la mesele festive alături de alte bucate alese. Avocado conține grăsimi benefice, vitamine și minerale precum calciu, magneziu, fier, fosfor și zinc. Acest fruct conține și acid folic, care are un efect benefic asupra bolilor inimii și previne accidentul vascular cerebral.

Avocado poate fi pregătit cu ou, la salată, cu guacamole sau putem face avocado cu creveți  sau o supă rece de avocado. Toate aceste delicii sunt ideale la mesele festive alături de alte preparate spectaculoase.

Rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu

Pentru salata de avocado vom avea nevoie de 1 avocado mare, 3 ouă fierte tari, 1 ceapă roșie tocată mărunt, 2 lingurițe de maioneză, 2 fire de ceapă verde, câteva fire de pătrunjel, 1 linguriță de zeamă de lămâie, sare, piper și câteva foi de salată verde.

Mai întâi se curăță avocado de coajă, se scoate sâmburele și se toacă mărunt. După aceea se pun ouăle la fiert tare, apoi se curăță de coajă și se mărunțesc.

Toate ingredientele se pun într-un bol și se amestecă bine până când se omogenizează. Gustosul amestec cu avocado se pune pe frunze de salată, pe farfurii întinse și se servește împreună cu câteva felii de pâine proaspătă. Cu siguranță vom obține o salată gustoasă, rafinată și cu un aspect deosebit.

Salata cu avocado este sănătoasă, gustoasă și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Preparatele cu avocado sunt sățioase, ușoare, rafinate și ideale de servit la mesele festive alături de alte bucate alese. Salata cu avocado este recomandată și celor care se află la dietă sau vor să aibă o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *