Prima pagină » Culinar » Salată asortată pentru iarnă. Secrete din rețeta gospodinelor

Salată asortată pentru iarnă. Secrete din rețeta gospodinelor

18 ian. 2024, 12:27,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim acasă un adevărat deliciu la borcan, putem face o salată asortată pentru iarnă. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente alese cu grijă și un strop de imaginație și îndemânare. Iată câteva secrete din rețeta gospodinelor.

Salată asortată pentru iarnă

Delicioasa salată asortată pentru iarnă este nelipsită din cămara gospodinelor. Aceasta se poate conserva la borcan, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, salata asortată își va păstra savoarea chiar și în sezonul rece.

Salata asortată poate fi servită cu diferite mâncăruri savuroase și aromate. Aceasta merge de minune la orice masă și la orice ocazie. Pentru gustoasa salată vom avea nevoie de gogoșari, varză, morcovi, țelină și câteva condimente inedite.

Pe lângă salata asortată pentru iarnă putem face și niște gogoșari în oțet la borcan, crocanți și aromați. Gogoșarii în oțet cu conopidă sunt ușor de făcut acasă, iar dacă adăugăm câteva ingrediente inedite, vom reuși să le păstrăm savoarea mai mult timp. Gogoșarii în oțet au o savoare aparte, iar dacă îi punem la borcan alături de aromata conopidă, la final vom obține un preparat delicios, sănătos și aromat.

La fel de bine putem pregăti și varză murată la borcan sau la butoi, pusă după rețeta veche a bunicii. Dacă vrem să obținem niște murături aromate și colorate, putem pune la murat împreună cu varza și niște ardei. Savuroșii ardei cu varză la murat vor fi perfecți la mesele festive alături de alte bucate alese. Salata asortată pusă la conservat la borcan pentru iarnă este delicioasă și merge servită la mesele de sărbătoare în familie.

Rețeta cu care vei pregăti un deliciu culinar

Pentru salata asortată vom avea nevoie de 1 kg de gogoșari, 1 varză albă, 1 țelină, 3 morcovi, 3 ardei grași, boabe de piper, 500 ml de oțet, 200 g de miere, sare și țelină verde.

Mai întâi vom spăla gogoșarii și ardeii grași apoi îi vom curăța de cotoare și semințe. Morcovii și țelina se curăță de coajă și se spală, iar varza se curăță de primele frunze, se spală și se lasă la scurs.

Toate legumele se taie fideluță sau se dau prin răzătoarea mare. După aceea se pun legumele într-un bol mare și se amestecă foarte bine cu sare. Se pune oțetul la fiert împreună cu mierea de albine și boabele de piper. Când începe să clocotească se adaugă țelina verde tocată mărunt și se pune capacul pe oală.

Celelalte legume tocate se pun în borcane apoi se toarnă oțetul fierbinte. Se agită bine fiecare borcan pentru ca legumele să fie cuprinse de oțetul fiert. Se învelesc borcanele cu prosoape grose și se depozitează la loc uscat și răcoros în cămară.

Salata asortată pusă la borcan petnru iarnă este garnitura perfectă pentru mâncăruri delicioase cu carne sau cartofi. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după preferințe. Cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație vom obține un adevărat deliciu, care își poate păstra savoarea și proprietățile cât mai mult timp. Murăturile puse la borcan sau la butoi sunt pe placul multora dinte noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024