Prima pagină » Local » Salariul mediu din România a scăzut cu câteva sute de lei în doar o singură lună! PSD și PNL duc țara spre un dezastru financiar unic în istorie

Salariul mediu din România a scăzut cu câteva sute de lei în doar o singură lună! PSD și PNL duc țara spre un dezastru financiar unic în istorie

15 mart. 2024, 08:18,
în Local

În ianuarie 2024, venitul salarial mediu net a fost de 4.859 de lei, marcând o reducere de 220 de lei sau 4,3% comparativ cu decembrie 2023, conform raportului emis de Institutul Naţional de Statistică. Venitul brut mediu în aceeaşi perioadă a fost evaluat la 7.976 de lei, reflectând o scădere de 325 de lei sau 3,9%. Asta în contextul în care putem observa faptul că PSD și PNL duc țara către faliment, către un dezastru financiar unic în istoria țării.

România are cea mai mare rată de inflație din Uniunea Europeană, cei mai mulți tineri șomeri, cei mai săraci tineri, cele mai mari prețuri la energie și printre cele mai mari prețuri la alimente, comparativ cu nivelul salarial. Asta este ”bună guvernare” a ciumei roșii PSD și febrei galbene PNL! Iată, dragi români, către ce dezastru se îndreaptă țara.

Guvernarea PSD și PNL duce țara către faliment! Salariul mediu a scăzut în România

Sectoarele cu cele mai mari salarii nete medii au fost identificate în domeniul serviciilor IT şi servicii conexe, ajungând la 11.193 de lei, pe când cele mai scăzute în producţia de îmbrăcăminte, cu o valoare de 2.733 de lei. Guvernarea PSD-PNL a dus la scăderea salariului mediu în România. Este un pas către un faliment al țării.

În ianuarie 2024, comparativ cu decembrie 2023, majoritatea sectoarelor economice au înregistrat scăderi ale venitului salarial net mediu, influențate de bonusurile ocazionale precedente și alte beneficii. De asemenea, aceste scăderi au fost cauzate de performanța economică slabă și de angajarea de personal cu venituri sub media sectorială.

Cele mai mari scăderi s-au observat în industria extracției de cărbune, tipărire, fabricația produselor de cocserie și a celor din prelucrarea petrolului, și în alte domenii precum transportul pe apă și intermedierile financiare.

În sectorul bugetar, au fost înregistrate creșteri ale venitului salarial net în educație, sănătate, asistență socială și administrație publică. Asta în condițiile în care Guvernul a spus în repetate rânduri că administrația publică va fi sub auspiciul unei austerități, observăm că este total pe dos, existând creșteri salariale substanțiale.

Ce facem cu inflația, cu prețul la alimente, cu nivelul de trai?

Potrivit celor mai recente date furnizate de Institutul Național de Statistică (INS) pentru luna februarie, se poate observa o tendință variată în ceea ce privește prețurile produselor de bază.

Un exemplu în acest sens îl constituie cartofii, un element esențial în dieta românească, care au înregistrat o creștere a prețului de aproximativ 10%. Această creștere nu se limitează doar la cartofi, ci afectează și alte alimente de bază: pâinea, fructele proaspete, carnea de vită, porc și pui, peștele proaspăt, telemeaua de vacă și de oaie, precum și cafeaua au înregistrat creșteri semnificative ale prețurilor.

În afara domeniului alimentar, majorările de preț afectează și alte sectoare esențiale pentru viața de zi cu zi. Astfel, chiria a crescut cu 13,1%, serviciile de apă, canalizare și salubritate cu 18,74%, iar serviciile poștale au înregistrat o majorare alarmantă de 26,6%. De asemenea, și alte servicii esențiale precum telefonie, energie termică și abonamente TV au suferit ajustări de preț în creștere.

Așadar, România are cea mai mare inflație, cele mai mari scumpiri la alimente, și scăderi ale salariului mediu, și ăstea toate sub ”bună guvernare” a PNL și PSD. Trebuie să spunem STOP acestei guvernări falimentare și să votăm patrioți în funcții publice.

Comentarii
  • Cine naiba va mai vota vreodată PNL-PSD

  • Vecina de la 5

    Deșteaptă-te romãne!

  • bufonul de la ateneu!

    eu votez doar independenti!

  • In decembrie unii iau si bonusuri..

  • Si eu votez doar independenti dar sunt multi prosti care voteaza PSD-PNL-USR-AUR-ETC

  • Decât cu Simion sau sosoaca mai bine rămânem cu ăștia

  • Veniti cu solutii si tratati cauza inflatiei si nu efectul.Daca pot reprosa ceva celor de la putere este slugarnicia fata de UE , una din cauzele decaderii si saracirii romanilor.Tratati cu responsabilitate si vedeti ce fac multinationalele la noi , si cum se comporta, bancile si ambasadele SUA si altele , suntem colonia UE , si foarte greu vom scapa .Orice demers in a obtine o oaresce independenta este sortita datorita slugarnicilor politicieni este sortita esecului dar si cu consecinte grave.

  • care sunt patriotii aia ca vreu sa votez si eu

  • Ca un impartial am sa va spun ca sunteti in eroare totala. Sa va bucurati daca salariu mediu ar ajunge la maxim 3500 lei. Asta ar arata ca mai dispar salariile nejustificat de mari din anumite sectoare , s-ar reduce discrepanta foarte mare dintre salariile mari si minimul pe economie , nu ar mai fi inflatie cu cresterea peste noapte a marfurilor si imobiliarelor. Ar fi o economie stabila si un stat normal. Poate creste salariu minim si mediu , dar diferenta nu trebuie sa depaseasca maxim 30%. intre cele doua.

  • Iobag la primar vînzător pîine la negru

    Labaralii frați cu hitleristii

  • Niciodată Aur sau sos!!!

  • Niciodata PSD ( PCR) – ul lui Ciolacu( Dragnea) ! Nicodata PNL – ul lui Iohanis si Ciuca! Sa – si pregateasca coliva ! Degeaba vor sa ne impuna cu forta si dictatura lor sa fie votati la comasate. Dictatura electorala si generala mai agresiva decat in Rusia!

  • inteligentilor, la sfarsit de an multe companii private acorda sume de bani angajatilor sub diverse titulaturi. De aici provine scaderea, dar e greu de inteles cand ai doar 2 neuroni si aia se gandesc la politica.

  • Protectionism = salarii mari

    Si ce or sa mai scada!
    Tradatorul Ciolacu a batut palma cu austriecii sa preia toti migrantii ilegali din Austria. Intentia este clara: de a umple tara de migranti care:
    – o data ca si daca ar lucra ar fi dispusi sa lucreze pe bani putini, unii angajatori tradatori i-ar prefera pe criteriul asta si atunci sigur ca salariile vor scadea, asa a fost si in tari din Vest
    – dar de fapt ei nici nu vor lucra, vor sta pe ajutor social, taxele noastre se vor duce pe ajutorul social pentru ei, vom fi taxati mai mult ca sa ii ducem in carca si atunci sigur ca salariile vor scadea in continuare.
    Asa procedeaza partidele „de stanga” subordonate globalismului, importa migranti cu milioanele ca sa aiba asigurata o baza de votanti fideli.
    PSD nu a fost niciodata cu adevarat de stanga, pt. ca daca ar fi fost, am fi avut impozit progresiv, suntem prostiti ca e pt. noi cota unica de impozitare.
    In tari ca Germania e deja dezastru cu sumele enorme cheltuite pe migranti.
    Daca veti vota tradatori ca Ciolacu, PSD, PNL si alte partide pro imigratie, sa nu va mirati ca salariile vor scadea.

  • NU votati PSD, PNL, USR. Si ce salarii au nemtii si austriecii si ce nivel de trai au si ce saracie avem noi , 450 euro pe luna si germania 2000 euro salar minim. Asta ne mai lipseste mii de migranti pe zi . Avem si refugiatii ucrainieni si muncim ca sclavii pe salarii de rahat si puzderie de pensii speciale si puzderie de puturosi care au salar la noi de la 24.000 net in sus . Mai obliga C E la implementarea si la noi a salariului minim europran . Cand ,cum va fi posibil? Astia psd si pnl nu – s in stare de nimic doar sa ne ia ultimul ban din buzunar nicidecum sa mai creasca salariile, nu – i intereseaza si nu – i duce capul, niste analfabeti pusi pe jaf si atat.

  • Anul 2024 este doar un piknik !, să vedeti voi din 2025 distracție ca la spitalul de nebuni , politicienii actuali sunt doar niște tîlhari mitomani lacomi de averi și putere

  • Doar nu vor ramane la putere psd si pnl! Trebuie dati jos! Pe pustia sa se duca !

  • Ce se mai intampla in Parlamentul PENAL CRIMINAL TRADATOR si JEFUITOR al Paduchiosilor NAZISTI SIONISTI Ciuca si Ciolacu : https://vk.com/video629036819_456240599

    ,,PROCES STALINIST pus în scenă de Școala iudaică Lauder Reut în Camera Deputaților
    Via StirileProTV: https://www.incorectpolitic.com/wp-content/uploads/2024/03/holocaust-parlament.jpg
    Preț de câteva ore, Camera Deputaților a devenit sală de judecată. Acolo a fost simulat procesul celui supranumit arhitectul Holocaustului. Zeci de liceeni care au intrat în pielea personajelor cum au știut ei mai bine. Totul face parte dintr-un eveniment dedicat elevilor, care continuă astăzi. 44 de liceeni de la șapte școli din București și Sibiu au pus în scenă procesul lui Adolf Eichmann, care a avut loc în 1962.
    Totul s-a întâmplat în sala de plen a Camerei Deputaților. Scenariul aparține unui dramaturg israelian, iar de regie s-a ocupat Carmen Lidia Vidu, cu sprijinul Operei Naționale București.
    Elev: „Eu sunt martor și am fost liderul unei revolte dintr-un ghetou din Varșovia și am făcut toți repetiții la comun.” Reporter: Cât a durat pregătirea ? Elev: „În jur de 2 luni și am avut în ultima săptămână pregătire intensivă, mergeam în fiecare zi și repetam câte 4 ore pe zi.” Elev: „Având în vedere că sunt an terminal la Colegiul Național Gheorghe Lazăr și dau la Facultatea de Drept, mă ajută pentru că partea aceasta judiciară este clar o practică pentru aspirațiile mele viitoare.”
    Evenimentul face parte dintr-o conferința internațională de diplomație și afaceri globale dedicată liceenilor. La eveniment a vorbit vrăjitoarea Tova Ben Nun-Chebris.
    https://www.incorectpolitic.com/wp-content/uploads/2024/03/holocaust-parlament-2.jpg
    Tova Ben Nun-Cherbis, fondator și președinte al Complexului Educațional Laude-Reut: „Ei au făcut internshipuri la 20 de ambasade. La ambasadele unde ei s-au dus să facă intershipuri, fiecare și-a ales un lider care joacă rolul ambasadorului țării și noi am legat acest congres de diplomație cu istorie, istoria Holocaustului, istoria celui de-al Doilea Război Mondial.” Proiectul a ajuns la ediția cu numărul 15.’’
    https://www.incorectpolitic.com/proces-stalinist-pus-in-scena-de-scoala-iudaica-lauder-reut-in-camera-deputatilor/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *