Prima pagină » Local » Salariu de 8.825 de euro lunar pentru Cristinel Stărică, directorul EcoPiața SA! Bugetul societății reintră în CL Iași
Salariu de 8.825 de euro lunar pentru Cristinel Stărică, directorul EcoPiața SA! Bugetul societății reintră în CL Iași

Salariu de 8.825 de euro lunar pentru Cristinel Stărică, directorul EcoPiața SA! Bugetul societății reintră în CL Iași

28 mart. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Salariul uriaș al directorului EcoPiața SA, Cristinel Stărică, va fi discutat din nou de Consiliul Local Iași. Șeful piețelor din Iași nu a reușit să-și treacă bugetul luna trecută în plenul Consiliului. Cristinel Stărică este cel mai bine plătit director din Primăria Iași.

O nouă ședință de Consiliu Local (CL) Iași va avea loc la finalul acestei luni. În ședința din 31 martie 2022 vor fi discutate mai multe proiecte de hotărâre, printre care și cel legat de aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al societății EcoPiața SA, administrată de Cristinel Stărică.

În ultimii 2 ani, propunerea de buget venită de la societatea EcoPiața SA a stârnit mai multe nemulțumiri printre consilierii locali municipali.

Salariu uriaș pentru Cristinel Stărică, director EcoPiața SA

În urmă cu câteva săptămâni, proiectul de buget al societății EcoPiața SA a fost amânat de plenul Consiliului Local, după ce unii aleși s-au arătat nemulțumiți de lipsa investițiilor din piețele orașului. Aleșii locali au cerut o reformă la societatea gestionată de Primăria Iași, care, însă, întârzie să apară.

Mai mult, Cristinel Stărică, directorul EcoPiața SA, a avut grijă să-și crească salariul, în vreme ce investițiile lipsesc cu desăvârșire. Astfel, pentru anul 2022, Cristinel Stărică și-a stabilit un venit de 523.200 de lei (112.000 de euro). Practic, Stărică va încasa 43.600 de lei lunar (8.825 de euro). Suma este împărțită între indemnizația fixă și cea variabilă.

Investiții sub salariul anual al directorului EcoPiața SA

Între timp, investițiile în piețele din municipiul Iași, pe anul 2022, au fost estimate la 350.000 de lei (70.850 de euro). Investițiile prognozate în acest an țin de demararea unui studiu de fezabilitate de 150.000 de lei pentru lucrări de modernizare la Piața „Alexandru cel Bun”. Se vor mai aloca 200.000 de lei pentru achiziția a 20 de vitrine frigorifice.

Conform documentelor, bugetul pe anul 2022 cuprinde venituri de 8,42 milioane de lei, iar cheltuielile au fost prognozate la 8,4 milioane de lei. Conform propunerii de buget pe 2022, EcoPiața SA va avea un profit de numai 20.000 de lei. Din cheltuieli, circa 3,93 milioane de lei se duc către personalul din societate. Circa 2,7 milioane de lei sunt salarii, iar alte 313.000 de lei sunt bonusuri.

Cristinel Stărică va fi evaluat de șefii din Primărie

La începutul acestui an, primarul Mihai Chirica a susținut că va demara o evaluare a activității lui Cristinel Stărică, directorul EcoPiața SA. Contractul încheiat între municipalitate și EcoPiața SA privind gestionarea piețelor din oraș va expira în câteva săptămâni.

În aceste condiții, conducerea Primăriei a precizat că, după evaluarea directorului și a societății, se va putea lua o decizie privind prelungirea acestuia. În ultimii ani, scandalurile s-au ținut lanț la societatea EcoPiața SA. A fost deschisă chiar și o anchetă penală după ce s-au constatat mai multe nereguli la societatea de la Primărie.

În ciuda acestor nereguli, salariul lui Cristinel Stărică, directorul de la EcoPiața SA, a continuat să crească.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024