Prima pagină » Actualitate » Salariile acestor români cresc din 2025: „Mai este o diferență de încă 50% care trebuie acordată!”
Salariile acestor români cresc din 2025: „Mai este o diferență de încă 50% care trebuie acordată!”

Salariile acestor români cresc din 2025: „Mai este o diferență de încă 50% care trebuie acordată!”

30 aug. 2024, 10:37,
în Actualitate

Președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Marius Nistor, a declarat că salariile acestor români cresc din 2025. Este vorba despre profesorii și angajații din Învățământ

Salariile acestor români cresc din 2025

Liderul sindical Marius Nistor anunță creșteri salariale pentru profesori în 2025.

„Categoric că vor fi majorări salariale și ele vor fi în concordanță și cu prevederile proiectului noii Legi de salarizare. Mai sunt câteva etape pentru a atinge maximul salarial care a fost negociat. Mai este o diferență de încă 50% care trebuie acordată. A nu se înțelege 50% creștere suplimentară a salariului. Va fi diferența dintre salariul aflat în plată în momentul de față și maximul stabilit de grila care va fi anexa la proiectul Legii unitare de salarizare”, a precizat Marius Nistor.

Vicepreședinte al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), George Purcaru, a menționat că în 2025 vor fi majorări salariale de 20%.

„În ceea ce privește partea salarială, așa cum am convenit în perioada grevei, prin Ordonanța nr. 57, până în acest moment au fost aplicate grilele de salarizare. Această ordonanță prevede pentru anul 2025 o nouă creștere salarială. Ordonanța nr. 57 prevede că pentru anul 2024 se acordă doar jumătate din diferență, în ceea ce privește viitoarea lege a salarizării, ce întârzie să apară. Prin urmare, Ordonanța nr. 57 obligă Guvernul să acorde sumele pentru majorări salariale în anul 2025, deci încă 20%. Încă nu avem informații dacă este vorba despre luna ianuarie sau altă lună din 2025”, a spus George Purcaru.

Majorări promise profesorilor

Pe 14 iulie, profesorii au primit salariile majorate, după greva din luna mai a profesorilor. Condiția pentru suspendarea grevei a fost adoptarea unei ordonanțe de urgență care să prevadă faptul că salariul debutantului va fi cât cel mediu pe economie și creșterea salarială de 50% din diferența între salariile actuale și cele din grila nouă, la 1 ianuarie 2024.

Pe 1 iulie, aplicația de salarizare pentru profesorii și angajații din Învățământ a fost actualizată cu noile majorări de la 1 iunie, potrivit unui document ajuns în școli. Este vorba despre Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 128/2023. Aceasta prevede că, la 1 iunie, salariile pentru profesori vor fi cele din grilele aprobate de Executiv. Majorarea din luna iunie se aplică pentru salariile pe care cadrele didactice le-au primit în luna iulie.

Pe 15 iunie, premierul Marcel Ciolacu le-a promis profesorilor și angajaților din învățământ că va livra „la milimetru” ce a promis împreună cu Nicolae Ciucă.

„Când vine vorba de educație, speranța nu va fi o opțiune pentru mine, ca prim-ministru. Voi livra la milimetru ce am promis împreună cu președintele Senatului, Nicolae Ciucă, iar cea mai mare garanție, dincolo de orice ordonanțe sau legi, este aceea că fac parte din partidul care a livrat deja și medicilor ce a promis. Sunt pregătit să discut oriunde și oricât cu profesorii pentru a găsi împreună soluțiile corecte”, a declarat atunci Marcel Ciolacu.

Așadar, salariile acestor români cresc din 2025, potrivit președintelui Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Marius Nistor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
30 august 2024
30 august 2024