Prima pagină » Local » Salarii mici, prețuri tot mai mari în 2022! Președintele USLIP Iași: „Guvernul României ar trebui să intervină de urgență în zona veniturilor!”

Salarii mici, prețuri tot mai mari în 2022! Președintele USLIP Iași: „Guvernul României ar trebui să intervină de urgență în zona veniturilor!”

18 oct. 2022, 02:10, 1 ,
Denisa Pintilie în Local

Prețuri tot mai mari în 2022 la tot ceea ce înseamnă traiul zilnic pentru români. Laviniu Adrian Lăcustă s-a arătat nemulțumit de salariile mici, mai ales în sistemul educației pe care le primesc cadrele didactice. Creșterea foarte mare a tuturor prețurilor la alimente, plafonarea prețurilor la energie și gaze, toate fac tot mai imposibilă descurcarea românilor. Președintele USLIP Iași cere intervenția Guvernului României

Veniturile sunt foarte mici în comparație cu prețurile pieței din România. Atât prețurile la energie și gaz, cât și alimentele foarte scumpe, nu mai permit multor români să trăiască, decât prin împrumuturi și datorii. Salariile rămase aceleași, nu mai asigură traiul românilor din cauza tuturor scumpirilor în țară. Acest fenomen este unul foarte grav și ar trebui să se ia măsuri în Guvernul României pentru toate segmentele afectate de inflația mult prea rapidă.

factura si bancnote

Laviniu Adrian Lăcustă spune faptul că este inutil să se vorbească despre proiecte de legi în sistemul de învățământ, în timp ce salariile angajațiilor abia îi ajută să trăiască de pe o zi pe alta

Laviniu Adrian Lăcustă își arată revolta pe rețelele sociale

 persoana ce tine in mana un cos de cumparaturi

Salariile rămase aceleași, nu mai asigură traiul românilor din cauza tuturor scumpirilor în țară

Laviniu Adrian Lăcustă cere pe rețelele sociale intervenția de urgență a Guvernului României pentru a găsi soluții pentru cele mai afectate segmente sociale, în special în domeniul educației. Salariile unui profesor sunt foarte mici. Acestea sunt cuprinse între 1800 lei la personalul nedidactic și 2500 lei pentru cei debutanți.

„Guvernul României ar trebui să intervină de urgență în zona veniturilor! Trebuie găsite soluții pentru segmentele sociale cele mai afectate de inflația galopantă. Mă refer fără dubiu la sectorul educației, unde lucrurile par a fi cele mai grave! Salariile mizerabile situate între 1800 de lei la personalul nedidactic sau 2500 de lei la debutanți impun măsuri excepționale”, spune Laviniu Adrian Lăcustă.

Laviniu Adrian Lăcustă spune faptul că este inutil să se vorbească despre proiecte de legi în sistemul de învățământ, în timp ce salariile angajațiilor abia îi ajută să trăiască de pe o zi pe alta. Plafonarea prețurilor la energie și gaz nu a făcut decât să limiteze inflația la doar 15% în acest an.

persoane ce tin mainile ridicate in sala de clasa 

Salariile cadrelor didactice sunt cuprinse între 1800 lei la personalul nedidactic și 2500 lei pentru cei debutanți

Prețuri tot mai mari la alimente în 2022

 contor, hartie si mana ce tine un pix

Creșterea foarte mare a tuturor prețurilor la alimente, plafonarea prețurilor la energie și gaze, toate fac tot mai imposibilă descurcarea românilor

În ultima perioadă, în România au fost majorări uriașe la prețurile la alimente. Sunt multe voci din domeniu care consideră că majorările actuale nu se justifică și supermarketurile chiar recunosc că se face înșelătorie, preventiv pentru o eventuală criză alimentară.

„Îmi amintesc că în anii 90 Guvernele de atunci indexau periodic veniturile cu indicele de inflație! Era o măsură minimă pe care guvernanții o aveau în vedere pentru a mai absorbi din tensiunea socială generată de prețul crescut al vieții. Astăzi suntem lăsați de izbeliște pe ideea că o economie la buget făcută prin diminuarea puterii de cumpărare este binevenită. Solicitarea de indexare a fost făcută inclusiv de Președintele României. Mă întreb ce mai așteaptă actualul Prim-Ministru? Să vină Primăvara?”, menționează Laviniu Adrian Lăcustă.

În comentariile postării președintelui USLIP Iași se arată mai mulți nemulțumiți de situația actuală din România. Suma zilnică a tichetelor de masă primite la serviciu a rămas aceiași, în timp ce prețul alimentelor a crescut foarte mult.

Prețuri tot mai mari în 2022 la tot ceea ce asigură traiul zilnic al omului. De aceea, Guvernul României ar trebui să fie cel care să facă ceva în acest sens.

Comentarii
  • Da-ti demisia Lacusta daca nu esti capabil sa scoti cadreele didactice in strada si mai apoi sa negociezi cu guvernantii cresterea salariilor, asa cum au facut cei din sanatate!!! Nu esti capabil lasa pe altul mai tanar cu energie. Acum cei din sanatate pe langa salariile de mii de euro primesc si spaga, mare parte dintre ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`