Prima pagină » Titlurile zilei » Salarii de nabab pentru pensionarii cu funcții de conducere la Direcția de Pază a județului Iași. Niciunul nu a susținut concurs pentru postul de șef. Totul cu acordul directorului Dănuț Podea

Salarii de nabab pentru pensionarii cu funcții de conducere la Direcția de Pază a județului Iași. Niciunul nu a susținut concurs pentru postul de șef. Totul cu acordul directorului Dănuț Podea

10 iun. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Titlurile zilei

Pensionari cu venituri uriașe au devenit șefi la o instituție publică din Iași peste zeci de angajați plătiți în bătaie de joc. Direcția Județeană de Pază și Protecție, subordonată Consiliului Județean Iași, a devenit un adevărat sat fără câini. Directorul interimar a numit pensionari în funcții de conducere fără a organiza vreun concurs, cu salarii de circa 4 – 5.000 de lei lunar. Simplii paznici abia ajung la 2.000 de lei cu zeci de ore pe tură de noapte. Toate combinațiile au loc în văzul lumii

O instituție publică subordonată Consiliului Județean (CJ) Iași a devenit o vacă de muls pentru directorul interimar și cei din cercul său de apropiați. Direcția Județeană de Pază și Protecție (DJPP) Iași a ajuns un rai pentru oameni trecuți de prima tinerețe, aflați la pensie și care caută să-și umple conturile. Culmea, alte câteva zeci de persoane angajate la DJPP abia câștigă 2.000 de lei pe lună deși fac ore suplimentare și mai multe ture de noapte. Unii dintre aceștia au ajuns la capătul răbdării și fie au demisionat, fie s-au plâns celor de la Consiliul Județean Iași.

Lista unei sinecuri fără precedent la Direcția Județeană de Pază și Protecție

Directorul interimar Dănuț Podea și-a numit câțiva apropiați pe funcții-cheie, după ce i-a îndepărtat pe cei care nu au fost de acord cu metodele sale. S-a ajuns ca pe posturi de conducere să apară persoane ieșite la pensie și care încă lucrează la DJPP. Este și cazul lui Petru Nicolau, devenit șef de obiectiv pe municipiu. Acesta are o pensie MAI de 4.700 de lei, la care se adaugă un salariu de 3.000 lei de la DJPP Iași. Un alt pensionar este și Eugen Florea (62 ani), ajuns șef de obiectiv la Aeroportul Iași. Cei doi au fost pur și simplu numiți de Dănuț Podea pe aceleași funcții, fără a se organiza vreun concurs și în condițiile în care i-au fost soldați credincioși. Nu a contat nici trectul de scandalagiu al lui Nicolau, cel care a agresat un copil la centrul social din Bucium.

Posturi pregătite pentru apropiați pe salarii mari la Direcția de Pază

Iar asta nu este tot. Dănuț Podea a pregătit o serie de așa-zise concursuri cu rezultat deja cunoscut. Surse din cadrul DJPP arată că la Achiziții va ajunge Cornel Ailiesei, angajat la magazia și arhiva instituției. În plus, Cristina Mavrichi, fostă secretară la Direcție, va fi promovată inspector resurse umane, postul fiind deja pregătit.
Ca teatrul să fie complet, în comisia de examinare este Adrian Chifu, fost director la DJPP în urmă cu mai mulți ani, un alt apropiat al echipei directorului Podea. Unul din angajații de la DJPP a arătat și cum stau lucrurile în instituție, cum Dănuț Podea și ceilalți și-au făcut salariile, în vreme ce simplii paznici abia dacă mai reușesc să-și întrețină familia din salariul de mizerie pe care îl primesc.

„Andrei Bosoi este numit adjunct fără să fie vreun concurs. La fel a procedat cu Petru Nicolau și cu Eugen Florea. Iar pe restul care le stau în cale îi destituie. Bosoi ridică peste 5.000 de lei pe lună, Florea și Niculau au peste 3.000 de lei, plus pensia care ajunge la aprope 5.000 de lei. Secretara are 3.500 de lei, noul șef de la Achiziții ridică 3.700 de lei, iar după concurs le face peste 4.000 lei. În tot acest timp, un agent de pază dacă reușește să ia 2.000 lei cu ture de noapte cu tot”, a menționat unul din angajații de la DJPP Iași.

Plângeri făcute de pomană la CJ Iași. S-au tăiat banii de la echipamente pentru a se acoperi o gaură făcută de director

Mai mulți angajați hăituiți de directorul interimar s-au plâns celor de la Consiliul Județean despre situația de la instituție. Plângerile lor au rămas însă fără rezultat, acestea fiind redirecționate tocmai către Dănuț Podea. În plus, în loc să plătească din propriul buzunar indemnizațiile de reîncadrare ale lui Benone Tofan, concediat abuziv, Dănuț Podea a redus din costurile destinate echipamentelor pentru a acoperi gaura. Podea a decis concedierea lui Benone Tofan în timp ce acesta era în concediu paternal, decizia fiind luată fără știința CJ Iași.

Angajații nemulțumiți sunt trimiși în afara orașului

Oamenii susțin că situația este una disperată. Podea îi fugărește pe cei nemulțumiți de situația de la Direcția de Pază, în afara municipiului Iași, la diverse centre subordonate CJ Iași.

„Se plâng oamenii că nu li s-au dat concediile pe 2020 și au ajuns să facă câte 80 de ore suplimentare. Susține că nu mai vrea să angajeze oameni din cauză că trebuie să acopere banii dați lui Benone Tofan. În loc să aibă 5 oameni pe post, el ține doar 4 angajați. Asta cu toate că cei de la Consiliul Județean plătesc pentru 5 oameni. Al cincilea om era pentru libere și concedii. Pe bună dreptate că oamenii sunt nemulțumiți. Astea sunt măgăriile pe care le face și dacă cineva este nemulțumit, îl mută repede la centrul de la Târgu Frumos”, a mai spus angajatul DJPP Iași.

Dănuț Podea nu a răspuns apelurilor telefonice ale redactorilor „BZI” pentru a comenta situația. Directorul interimar Podea a plecat la o așa-zisă întrunire a șefilor DJPP pe țară la Râmnicu Vâlcea, însoțit de adjunctul Andrei Bosoi.
Vom reveni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *