Prima pagină » National » Salarii de 4500 de lei și bonusuri fără calificare în domeniu. Iată care sunt locurile de muncă cu aceste beneficii
Salarii de 4500 de lei și bonusuri fără calificare în domeniu. Iată care sunt locurile de muncă cu aceste beneficii

Salarii de 4500 de lei și bonusuri fără calificare în domeniu. Iată care sunt locurile de muncă cu aceste beneficii

12 iul. 2024, 09:45,
BZI.ro, în National

Se dau salarii de 4500 de lei și bonusuri fără calificare în domeniu. Cea mai mare parte din aceste joburi intră însă în categoria locurilor de muncă necalificate și presupun aproape în totalitate prezența fizică zilnic la sediul companiei. Iată care sunt locurile de muncă cu aceste beneficii.

Salarii de 4500 de lei și bonusuri fără calificare în domeniu

Angajatorii vin cu oferte tot mai bune în zonele de retail, turism sau HoReCa. Pentru majoritatea posturilor nu este nevoie de calificare sau de experiență în domeniu. Aceste joburi sunt plătite cu 4500 de lei pe lună plus alte beneficii.

Oferte sunt și pentru absolvenții de liceu care nu au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat. Aceștia se pot angaja pe timp de vară, existând deja 6000 de locuri de muncă disponibile pentru cei care nu au diplomă de bacalaureat. Cea mai mare parte din aceste joburi intră însă în categoria locurilor de muncă necalificate și presupun aproape în totalitate prezența fizică zilnic la sediul companiei.

„Vorbim despre joburi de lucrător în depozit, manipulant marfă, curieri, ospătari, șoferi, lucrători comerciali. În domenii precum retail, turism sau horeca aplică inclusiv tinerii studenți, dar ei sunt interesați de aceste joburi doar pentru o perioadă limitată de timp, pentru a câștiga experiență sau, pur și simplu, pentru a-și suplimenta veniturile. Pe măsură ce se apropie de finalizarea studiilor, se îndreaptă însă spre domeniile în care vor să își construiască parcursul profesional pentru care s-au pregătit.”, a precizat Ana Călugăru, Head of Communications în cadrul eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare din România.

Cele mai căutate locuri de muncă

După un studiu recent, au fost identificate cele mai căutate locuri de muncă la început de an. Pozițiile de șofer, asistent medical, operator call-center și contabil se află în topul preferințelor candidaților.

Cu 54.000 de interogări pe site-urile cu locuri de muncă, joburile de șofer au fost cele mai căutate de candidați de la începutul anului și până acum. Cei mai mulți dintre aceștia au fost interesați de oportunitățile disponibile pentru șoferii de categorie B, șoferii de tir sau cei de distribuție.

A doua cea mai căutată poziție a fost cea de asistent medical, cu 20.000 de interogări, urmată de operator call-center (17.000 de căutări), contabil și specialist în resurse umane, fiecare cu câte 11.000 de căutări. Pe locul al cincilea se află cuvintele cheie „remote” și „acasă”, care au fost folosite în peste 9.000 dintre căutările efectuate de candidați anul acesta.

Mulți români au căutat la începutul anului 2024 pe platformele de specialiate locuri de muncă bine plătite. Salariul mediu net al celor angajați ca șoferi variază între 3.500 de lei și peste 10.000 de lei, dacă este vorba despre șoferi de tir care operează curse internaționale.

Salariul mediu net al unui asistent medical este de aproximativ 4.800 de lei, iar pentru un operator call-center de 3.500. Media salarială pentru un contabil este de 4.500 de lei pe lună, în timp ce un specialist în resurse umane câștigă aproximativ 4.200 de lei pe lună. Un alt domeniu care ar putea oferi cele mai bune salarii in 2024 este cel al afacerilor și finanțelor. Joburi precum dezvoltatori de software, ingineri de rețea, analiști de date și securitate cibernetică ar putea avea salarii foarte atractive în 2024, datorită cererii mari de pe piață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *