Salarii armată 2020. Cariera militară a fost, este și va fi de interes pentru tinerii din țara noastră. Din ce în ce mai mulți își îndreaptă pașii spre acest domeniu care impune seriozitate, respect, prestanță și corectitudine. Ideea de a purta uniformă și de a a lucra în mediul militar este tot mai atractivă pentru noile generații. Se spune că armata nu este o meserie, ci un stil de viață.
Salarii armată 2020. Câți bani încasează ofițerii și subofițerii din MApN
Stabilitatea financiară și statutul social sunt principalele motive pentru care tinerii optează pentru o carieră militară. De la 1 ianuarie 2019, potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului, salariile militarilor au crescut.
În urmă cu câțiva ani, băieții erau nevoiți să treacă prin serviciul militar obligatoriu, iar acum, pentru noile generații, un serviciu de planton, sau mânuirea unei arme sunt subiecte SF. Există însă și tineri pasionați de viața de militar, tineri care ajung să poarte cu bucurie și respect uniforma de militar.
Mai mult decât atât, de câțiva ani încoace, armata nu mai este de mult o opțiune exclusivă a băieților. Anual, tot mai multe fete dau admiterea pentru instituțiile de învățământ militar, sau fac cursuri de formare profesională.
Potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 114/2018, prin care au fost adoptate măsuri ce privesc drepturile bănești ale personalului din instituțiile publice din sistemul de apărare, anul trecut (2019) au crescut salariile militarilor.
Cei mai puțini bani ajung în buzunarele soldaților, iar cei mai mulți sunt obținuți de către maior. Acesta primește 5.019 lei, la care se adaugă și sporuri.
Iată care sunt salariile militarilor în 2020
Maior – 5.019 lei ( se adaugă sporuri)
Căpitan – 4.324 lei (se adaugă sporuri)
Locotenent gradație 4 – 3.445 lei
Sublocotenent – 2.958 lei
Plutonier gradație 4 – 3.107 lei (se adaugă sporuri)
Sergent major –2.933 lei (se adaugă sporuri)
Sergent gradația 4 – 2.618 lei
Caporal gradație 4 – 2.437 lei ( se adaugă sporuri)
Soldat – 2.236 lei
Facem mențiunea că indemnizațiile, compensațiile pentru chirie și alte drepturi care nu fac parte din solda lunară brută, se mențin în perioada 2019-2021, în plată la nivelul stabilit pentru luna decembrie 2018.
De asemenea, militarii au asigurată îmbrăcămintea și posibilitatea de a avansa în grad.
Veste bună pentru acești tineri români! Primesc o indemnizație de până la 16.000 lei
Ministerul Apărării Naționale vine cu o propunere pentru tineri, încercând să-i determine să se înscrie la cursurile militare. Chiar dacă serviciul militar nu mai este obligatoriu, autoritățile încearcă să-i atragă pe aceștia printr-o ofertă de nerefuzat, care să le aducă beneficii considerabile. Astfel, cei care vor vrea să urmeze o pregătire în acest domeniu și să intre în programul care le este pus la dispoziție, vor beneficia, pe lângă masă, cazare și tot confortul, și de o indemnizație de 16.200 de lei la finalul pregătirii.
Tinerii pot solicita să participe la acest program pe timp de pace. Pregătirea durează patru luni, timp în care vor fi oferite numeroase beneficii. Astfel, se oferă gratuit cazare, drepturi de echipare și de hrană, asistență medicală și medicamente, dar și de o indemnizație lunară. Per total, persoanele implicate în această pregătire vor avea parte de același tratament ca militarii în termen, cu grad de soldat.