Deliciosul salam de biscuiți după rețeta tradițională este pe placul multora dintre noi, fiind un desert de casă aromat și gustos. Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un deliciu irezistibil, ideal este salamul de biscuiți făcut după rețeta de odinioară a bunicii. Iată câteva trucuri simple pentru un desert savuros.
Salam de biscuiți după rețeta tradițională, un deliciu irezistibil
Dacă vrem să pregătim acasă un desert aromat, gustos și ușor de făcut, ideal este salamul de biscuiți făcut după rețeta tradițională. Acest deliciu este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final succesul va fi garantat. Salamul de biscuiți poate fi făcut și la mesele festive alături de alte delicii culinare.
Pentru iubitorii de deserturi tradiționale putem pregăti și niște cornulețe cu untură și smântână, gustoase, fragede și aromate. De asemenea, la ceas de sărbătoare nu trebuie să lipsească niște faguri moi și pufoși, care vor aminti de vremea copilăriei. Aceștia pot fi serviți și dimineața, alături de o cafea delicioasă.
Salamul de biscuiți este considerat desertul copilăriei, iar dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu acest preparat, trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple pentru a obține un adevărat deliciu.
Rețeta unui desert de casă savuros
Pentru a pregăti acasă un salam de biscuiți gustos și aromat, vom avea nevoie de 500 g de biscuiți simpli, 100 g de zahăr, 100 ml de lapte, 100 g de unt, 300 g de rahat, 300 g de nuci, 50 g de stafide, 3 linguri de rom, 3 linguri de cacao, 1 linguriță de coajă rasă de lămâie sau de portocală și 1 linguriță de zahăr pudră sau cacao.
Mai întâi se pun la hidratat stafidele. Acestea se spală cu apă călduță, apoi se lasă la uscat. Ulterior, se pun într-un vas mic, se stropesc cu rom și se lasă la macerat. După aceea se curăță nucile de coajă, iar jumătate din ele se dau prin mașina de tocat și cealalată jumătate se toacă mărunt. Rahatul se taie în cubulețe mici.
Într-un vas mare se pregătește un sirop din zahăr, lapte, unt și cacao. Toate acestea se amestecă foarte bine până când se omogenizează, apoi se lasă la răcit. În siropul delicios se pune nuca măcinată, apoi se adaugă biscuiții pisați, rahatul, stafidele, coaja rasă de lămâie sau de portocală și nucile tocate.
Compoziția obținută se pune pe o foaie specială de celofan, dată cu zahăr sau cacao și se rulează ușor. Salamul de biscuiți se ține la rece timp de câteva ore, apoi se scoate de la frigider și se taie felii pentru a fi servit. Cu siguranță, la final vom obține un adevărat deliciu culinar, pe placul tuturor celor de la masă.
Salamul de biscuiți poate fi ornat cu fulgi de cocos pentru a avea un aspect deosebit, iar pentru un plus de savoare putem adăuga esență de vanilie, migdale sau alte ingrediente aromate.
Gustosul salam de biscuiți făcut după rețeta tradițională este un adevărat deliciu, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, îi vom cuceri pe cei de la masă cu un desert irezistibil.