Salam de biscuiți cu ciocolată, un desert irezistibil. Rețeta delicioasă care îți va aminti de vremea copilăriei

12 iul. 2022, 13:08,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să pregătim acasă un adevărat deliciu, ideal este gustosul salam de biscuiți cu ciocolată, un desert irezistibil. Acesta este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert aromat. Iată rețeta delicioasă care îți va aminti de vremea copilăriei.

Salam de biscuiți cu ciocolată, un desert de casă delicios

Când vine vorba de desert, rețetele sunt diverse și spectaculoase. Pentru iubitorii de delicii culinare ca în vremea copilăriei, ideal este gustosul salam de biscuiți cu ciocolată. Salamul de biscuiți este desertul copilăriei, iar dacă vrem să readucem la masă aromele de odinioară, acest desert este perfect.

Salamul de biscuiți se face foarte ușor acasă, iar dacă vom folosi câteva arome deosebite, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Pentru a oferi un plus de savoare acestui desert, putem folosi esență de rom, de vanilie, scorțișoară sau mentă, în funcție de preferințe. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta de odinioară a bunicii, vom obține un desert de casă irezistibil și pe placul tuturor celor de la masă.

Pe lângă savurosul salam de biscuiți cu ciocolată, putem pregăti o delicioasă prăjitură cu foi și cremă de ciocolată. Aceasta este preferata multora dintre noi, fiind ideală și la mesele festive.

Pentru iubitorii de deserturi tradiționale, ideal este checul în 3 culori, pufos și aromat. Checul este nelipsit de la masă, fiind un desert ușor de făcut.

Cum să pregătești acasă desertul din vremea copilăriei

Pentru deliciosul salam de biscuiți cu ciocolată vom avea nevoie de 500 g de biscuiți simpli, 150 g de nucă măcinată, 200 ml de lapte, 100 g de unt, 100 g de zahăr, 200 g de ciocolată, 1 linguriță de pudră de scorțișoară, 2 lingurițe de esență de rom, un praf de sare, pudră de cacao și zahăr pudră pentru decor.

Mai întâi se rup biscuiții în bucăți mici și se pun într-un bol încăpător. După aceea se macină nuca și se amestecă împreună cu biscuiții rupți. Ulterior se pune laptele la foc mic și se adaugă un praf de sare, untul tăiat, zahărul, scorțișoara și ciocolata ruptă în bucăți mici. Se amestecă toate ingredientele până când acestea se topesc în laptele fierbinte.

La final se obține un sos de ciocolată fin și aromat. După ce s-au omogenizat toate ingredientele, se adaugă esența de rom, apoi se toarnă sosul de ciocolată peste amestecul de biscuiți și nucă. Se amestecă toate ingredientele cu grijă, fără să se sfărâme biscuiții. Compoziția pentru deliciosul salam de biscuiți se împarte în două părți egale și se întinde fiecare bucată pe o folie, dându-i formă de salam.

Se împachetează cele două rulouri în folie și se pun la frigider pentru 2 ore pentru ca salamul de biscuiți să se întărească și să poată fi feliat. Înainte de servire, se decorează salamul de biscuiți cu pudră de cacao sau cu zahăr pudră. Cu siguranță vom obține la final un desert de casă savuros și aromat, pe placul tuturor celor de la masă.

Gustosul salam de biscuiți cu ciocolată este ușor de făcut acasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, ne vom bucura de aromele unui desert care ne va aminti de vremea copilăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *