Prima pagină » Economic Local » Sală de sport de 1,3 milioane de euro, în cartierul Cantemir din Iași! Noua investiție va fi realizată în curtea școlii „Titu Maiorescu”
Sală de sport de 1,3 milioane de euro, în cartierul Cantemir din Iași! Noua investiție va fi realizată în curtea școlii

Sală de sport de 1,3 milioane de euro, în cartierul Cantemir din Iași! Noua investiție va fi realizată în curtea școlii „Titu Maiorescu”

06 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Școala gimnazială „Titu Maiorescu” va beneficia de o sală modernă de sport. Licitația pentru realizarea lucrărilor va fi organizată la finalul lunii iulie 2021. Prețul cel mai mic va fi un criteriu de departajare a ofertelor financiare depuse de firmele de construcții

O nouă investiție este anunțată la Iași în ceea ce privește infrastructura școlară. Pe data de 23.07.2021 este programată o licitație pentru construirea unei săli de sport în curtea școlii gimnaziale „Titu Maiorescu”, situată în carterul Cantemir. Valoarea estimată a lucrării este de 6.369.571 lei, fără TVA, aproape 1,3 milioane de euro.

„Amplasamentul construcției este poziționat în apropierea intersecției Podu Roș, accesul pietonal și accesul auto se fac de pe latura de sud a terenului studiat. Sala de sport ce face obiectul acestui proiect are ca amplasament terenul pe care se află Școala «Titu Maiorescu». Conform studiului topografic atașat documentației, terenul este aproximativ plan. În prezent, pe zona unde va fi amplasată sala de sport, sunt poziționate două terenuri de sport pentru elevi. Terenul se învecinează pe 3 laturi cu Aleea Decebal, iar pe latura de Vest cu Grădinița nr.17, teren proprietate publică”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic.

Sala de sport urmează să fie construită în termen de 24 de luni

Conform caietului de sarcini, lucrarea urmează să fie finalizată în termen de 2 ani.

„Prin prezentul proiect se propune realizarea unei săli de sport cu structura metalică cu fundații de tip izolate sub stâlpi, cu regimul de înălțime parter + etaj parțial. Sistemul de fundații va fi de tip izolate bloc de fundare și cuzinet din beton sub stâlpi metalici cu grinzi de fundare pe ambele direcții. Prețul contractului de lucrări va fi plătit astfel: eșalonat, pe o perioadă de 24 de luni, în termen de 30 de zile de la emiterea facturilor. Facturile se vor emite pe baza situațiilor de plată confirmate de dirigintele de șantier”, se mai arată în documentația procedurii.

Investiția este finanțată prin intermediul fondurilor guvernamentale. Și comuna Sinești, județul Iași, beneficiază de fonduri pentru construirea unei săli de sport.

În comuna Deleni va fi construită o sală de sport modernă

Totodată și Compania Națională de investiții (CNI) SA a finalizat, recent, o licitație pentru construirea unei săli de sport în comuna Deleni, județul Iași. Amplasamentul este identificat în satul Maxut. După verificarea mai multor oferte, autoritatea contractantă a semnat contractul cu asocierea Ervconst Group Invest SRL (liderul asocierii) – MTA Structural Engineers SRL – Dalubuild Construct SRL. Ervconst Group Invest SRL are sediul social în municipiul Suceava și este condusă de Loredana Rebeca Bidu. În 2020, cifra de afaceri a firmei a fost de 1,3 milioane lei, profit de 1 milion de lei, cu un număr de 2 angajați. Conform proiectului, sala de sport va avea o tribună cu o capacitate maximă de 180 de locuri. Valoarea finală a contractului s-a încadrat în prevederea bugetară de aproximativ 1,6 milioane euro, fără TVA. CNI investește în comuna Deleni și în modernizarea drumurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *