Prima pagină » Jocurile Olimpice Paris 2024 » Sabrina Voinea se retrage din gimnastică, după ce România a pierdut medalia de bronz la sol
Sabrina Voinea se retrage din gimnastică, după ce România a pierdut medalia de bronz la sol

Sabrina Voinea se retrage din gimnastică, după ce România a pierdut medalia de bronz la sol

05 aug. 2024, 21:20,
în Jocurile Olimpice Paris 2024

România a fost foarte aproape de o nouă medalie de bronz la gimnastică, după 12 ani. Ana Maria Bărbosu a fost pe poziția a treia pentru un minut, dar contestația făcută de americanca Jordan Chiless i-a adus acesteia ultimul loc pe podium. Acest fapt a stârnit numeroase discuții în lumea gimnasticii românești, dar și în mediul online.

Camelia Voica, mama Sabrinei Voica, antrenoare de gimanistcă, a răbufnit pe Facebook după finala de la sol, unde Ana Bărbosu a încheiat concursul pe patru (13.700), iar Sabrina Maneca Voinea pe cinci (tot 13.700, dar a avut mai puțin la execuție).

„Sabrina nu a ieșit din covor la nici o linie acrobatică, sunt toate aici, merita medalie! Noi astăzi aici am întrerupt gimnastica, pentru drepturile noastre nu se zbate nimeni! Vă iubim infinit pe toți cei care ne-ați susținut Atât am putut suporta!”, a transmis Camelia Voinea, pe Facebook.

Val de reacții

Monica Roșu, dublă campioană olimpică la Atena, în 2004, a lămurit situația acestei finale pentru GOLAZO.ro. Ea refuză ideea unui furt sau greșeli în defavoarea sportivelor noastre.

„Dificultatea unui exercițiu poate fi mai mare de la o sportivă la alta, dar execuția acelor elemente face diferența. Arbitrii au decis că gradul de dificultate al exercițiului efectuat de Sabrina Voinea a fost 5.9, față de 6.0, cât a primit în finala pe echipe, tot la sol.

Însă diferența a fost făcută de latura artistică și faptul că un element din exercițiul Sabrinei s-a repetat. Dublul salt întins, la a doua linie, a fost executat cu genunchii îndoiți. Iar din acest motiv să fie considerat dublu salt grupat. La ultima linie, Sabrina a executat dublu salt grupat. Dar arbitrii să fi considerat o repetiție a unui element, și, astfel, acel dublu salt întins să nu fi fost luat în calculul notei finale și de aici scăderea gradului de dificultate. Aici s-a „ascuns”, cel mai probabil, zecimea care i-a adus lui Chiles bronzul olimpic”, a sxplicat Monica Roșu pentru GOLAZO.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *