Prima pagină » Jocurile Olimpice Paris 2024 » Sabrina Voinea a făcut apel la TAS în cazul exercițiului său de la sol, dar audierea a fost amânată
Sabrina Voinea a făcut apel la TAS în cazul exercițiului său de la sol, dar audierea a fost amânată

Sabrina Voinea a făcut apel la TAS în cazul exercițiului său de la sol, dar audierea a fost amânată

08 aug. 2024, 19:20,
în Jocurile Olimpice Paris 2024

Sabrina Voinea a făcut apel la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv) în cazul exercițiului său de la sol din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, iar audierea gimnastei, care ar fi trebuit să aibă loc joi, a fost amânată de forul cu sediul la Lausanne.

Conform Euronews.ro, Federația Internațională de Gimnastică a depus miercuri o cerere de amânare a audierilor. Motivul invocat este acela că actorii implicați în acest caz (arbitri, oficiali, etc) au părăsit deja Parisul, iar cu ei acum este mai greu de stat de vorbă.

Mihai Covaliu, președintele COSR, este convins că nota Sabrinei Voinea va crește în urma apelului de la TAS

Mihai Covaliu, președintele COSR, a declarat pentru Euronews că este convins că nota gimnastei Sabrina Maneca-Voinea va crește în urma apelului făcut la TAS.

„Am avut o întâlnire cu președintele FIG, circa 40 de minute am stat de vorbă, domnul Watanabe a spus că va face tot ce este posibil și regulamentele permit pentru ca nota sportivei noastre să fie cea corectă.

Mai departe am ales și calea juridică, am informat TAS pentru situația creată.

Avem de partea noastră probe video, fotografii care vin în sprijinul a ceea ce cerem noi, și anume că sportiva noastră nu a ieșit în afara suprafeței regulamentare de competiție, iar acel element care se spune că a fost executat în proporție de 80%, toți specialiștii din gimnastică au spus că a fost executat corect și trebuie acordată cotația pentru reușita acelui element.

Astfel, nota va fi modificată și nu știm dacă va fi bronz, dacă va fi argint, dar suntem siguri că va fi o creștere a notei”, a transmis președintele COSR.

Acest lucru se va întâmpla „până la sfârșitul Jocurilor Olimpice”

Întrebat când ar putea veni totuși decizia de la TAS, Covaliu a completat pentru sursa citată că acest lucru se va întâmpla „până la sfârșitul Jocurilor Olimpice”.

Reamintim că Sabrina Maneca Voinea a primit nota 13.700 la sol, la egalitate cu Ana Bărbosu, iar gimnasta noastră s-a clasat în afara podiumului de premiere (locul 5) la Jocurile Olimpice de la Paris.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *