Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, și-a făcut emisiune de audiențe, dar nu sună nimeni să-i pună întrebări. În cele 47 de minute de emisiune transmisă în direct, doar 2 (DOI) oameni au sunat să-i pună întrebări lui Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași
Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, este în plină campanie electorală. Disperat că va pierde mandatul de președinte al CJ și că va dispărea definitiv din politica locală, Maricel Popa s-a decis să-l copie pe primarul Mihai Chirica, politicianul cu cea mai mare notorietate din Iași, și să-și facă și el o emisiune în care să ofere audiențe în direct. Zis și făcut! Maricel Popa a aranjat o astfel de emisiune la o televiziune locală, numai că a întâmpinat o mare problemă. Genul acesta de emisiuni sunt concentrate pe preluarea apelurilor telefonice de la telespectatori!
Maricel Popa rămâne un ilustru necunoscut, ajuns președinte al Consiliului Județean Iași doar printr-o conjuctură politică
Numai că Maricel Popa rămâne un ilustru necunoscut, ajuns președinte al Consiliului Județean Iași doar printr-o conjuctură politică (a câștigat mandatul cu un singur vot diferență 19-18). Altfel spus, dacă un singur consilier județean ar fi votat în loc de Maricel Popa cu regretatul Daniel Minciună, liderul PSD ar fi dat acum ordine la firmele lui falimentare. Tocmai de aceea, în cele 47 de minute de emisiune transmisă în direct, doar 2 (DOI) oameni au sunat să-i pună întrebări lui Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.
Vă dați seama deci cât de important este Popa pentru oameni, de nu s-au găsit decât 2 persoane care au sunat să-i pună întrebări în direct? Mai mult decât atât, unul dintre cei 2 oameni interesați să intre în dialog cu Maricel Popa nu avea legătură cu vreun subiect local, ci era o pensionară care voia să știe dacă mai cresc sau nu pensiile în luna septembrie a acestui an. Al doilea telefon primit, era probabil al unui membru PSD din comuna Șcheia, care i-a ridicat osanale „liderului suprem al partidului”, pentru marea realizare de a fi asfaltat un drum județean de doar câțiva kilometri.
În afara celor 2 telefoane, în cele 47 de minute, nimeni nu a mai sunat și nimeni nu a adresat întrebări pe pagina de facebook unde era transmisă emisiunea. În rest, Maricel Popa a continuat să facă aceleași greșeli gramaticale (oare cum s-or înțelege în campanie un profesor de limba română ca și Camelia Gavrilă cu un personaj cunoscut că siluiește limba română la fiecare frază?), să se laude cât de mult muncește el și cât de mult a modernizat el spitalele din subordine. Nimic însă despre spitalul mobil de la Lețcani, care trebuia să fie funcțional de peste o lună și pentru care Consiliul Județean Iași trebuie să plătească 10,2 milioane de euro (pe lângă cei 3,2 milioane de euro pe care trebuie să le achite Consiliul Județean Neamț).
Maricel Popa se îmbogățește în timpul mandatului de președinte al Consiliului Județean Iași
Chiar dacă nu a făcut nimic pentru dezvoltarea Consiliului Județean Iași, Maricel Popa se îmbogățește cu fiecare zi pe care o petrece în plus în fruntea autorității.
Printre altele, președintele filialei PSD Iași a încheiat o afacere bănoasă cu Statul Român. Tranzacția s-a realizat prin societatea Vitalef SA, controlată de Mihaela Popa, soția președintelui Consiliului Județean. Pe data de 12.03.2019, Vitalef SA a semnat un contract cu Compania Națională Poșta Română SA pentru un spațiu situat pe bd. Chimiei, nr.12. Mai precis, Vitalef SA avea calitatea de chiriaș ca mai apoi să subînchirieze către Poșta Română. Din această combinație, Mihaela Popa ar urma să încaseze până la finalul contractului, adică anul 2022, aproape 365.000 euro. Poșta Română a parafat contractul după ce a cerut două oferte. În acea perioadă, Oficiul Județean de Poștă Iași era condus de directorul Dragoș Serseniuc.
Maricel Popa a pus la dispoziție o hală pentru Centrul Regional de Tranzit și Depozitul teritorial de materiale
Conform contractului de închiriere, Statul Român prin Poșta Română avea nevoie de spațiu pentru desfășurarea activității Centrului Regional de Tranzit Iași, Depozitul teritorial de materiale Iași, Oficiul Poștal Express Iași și parc auto. Spațiul are o suprafață utilă de 1.512 metri pătrați, iar terenul pus la dispoziție măsoară 1.000 metri pătrați. Chiria lunară percepută de Vitalef SA este de 7.614 euro. Un metru pătrat a fost închiriat cu 3,90 euro, în timp ce un metru pătrat de teren cu 0,50 euro.