Prima pagină » Culinar » Să fac spume dacă știu rețeta. De ce să ții cont pentru a pregăti un desert de excepție

Să fac spume dacă știu rețeta. De ce să ții cont pentru a pregăti un desert de excepție

22 dec. 2022, 14:50,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine pregătesc pentru sărbători deliciul „sa fac spume dacă știu” după o rețetă veche. Acest desert este practic o budincă delicată cu ciocolată. Budinca de ciocolată făcută în casă are o consistență foarte plăcută. Aceasta este moale și foarte delicată. Cel mai important lucru din această rețetă este cacao și respectarea timpului de coacere

Pentru a obține un gust de desert de calitate, luați cea mai bună pudră de cacao. Aceasta ar trebui să aibă o culoare bogată, cu o aromă de ciocolată strălucitoare și o ușoară amărăciune. Cacao de calitate slabă poate distruge complet acest desert, deoarece culoarea va fi tulbure și gustul va fi foarte mediocru. Pentru a pregăti 3 porții de desert vei avea nevoie de 400 ml de lapte, 50 gr de zahăr, 25 gr de amidon de porumb și 15 gr de pudră de cacao. Nu uita de faptul că chiar dacă acest fel de mâncare este un desert are nevoie de 0,25 gr de sare.

o lingura cu budinca pe o masa

Pentru a obține un gust de desert de calitate, luați cea mai bună pudră de cacao

Să fac spume dacă știu rețetă. Cum să pregătești o budincă deosebit de delicioasă

Pentru budinca de ciocolată de casă, se ia lapte proaspăt, cu conținut mediu de grăsime, zahăr granulat, amidon de porumb și pudră de cacao. Veți avea nevoie și de puțină sare pentru a echilibra gustul. Pentru a pregătit deliciul turnați laptele într-o cratiță mică și încălziți-l la aproximativ 40 de grade.

Toate ingredientele se combină și se amestecă într-un recipient separat pudra de cacao, zahărul granulat, sarea fină și făina de porumb. Dacă aceste produse sunt adăugate separat, fără a fi amestecate, există riscul ca pudra de cacao și amidonul să se lipească în cocoloașe și să devină foarte greu de amestecat ulterior. Prin urmare, asigurați-vă că amestecați ingredientele împreună.

o tava cu budinca pe o masa

Din moment ce deliciul este gata se toarnă budinca de ciocolată caldă, făcută în casă, în porții mici și se răcește

După care se ia laptele de pe foc, se adaugă amestecul de amidon și zahăr cu pudra de cacao, se amestecă și se pune din nou pe foc. Se încălzește amestecul până la fierbere, amestecând constant. Consistența trebuie ținută pe foc pentru a începe să se îngroașească vizibil. Fierbeți budinca timp de un minut și apoi luați-o de pe foc.

Cum trebuie servit desertul din cacao? Secretul pentru o gustare delicioasă

Din moment ce deliciul este gata se toarnă budinca de ciocolată caldă, făcută în casă, în porții mici și se răcește. Se servește budinca caldă sau rece. Această rețetă poate concura cu budincile din pliculețe cumpărate de la magazin, care sunt gătite fără a fi coapte.

o budinca

Budinca de ciocolată făcută în casă are o consistență foarte plăcută

Există budinci de vanilie și budinci de ciocolată. Această budincă de casă este la fel de bună ca și cele din cofetării sau magazine. Din moment ce pregătești acest desert acasă știi sigur că folosești produse naturale, fără substanțe cancerigene, ceea ce reprezintă un adevărat avantaj. În plus, nu îți ia mult timp să faci budinca.

Pentru a obține o prăjitură „să fac spume dacă știu” delicioasă trebuie respectată rețeta. Serviți această budincă de ciocolată de casă cu biscuiți crocanți, napolitane delicate sau pâine prăjită subțire. De asemenea, poate fi acompaniamentul perfect pentru clătite și pufuleți.

doua pahare cu budinca pe o masa

Toate ingredientele se combină și se amestecă într-un recipient separat pudra de cacao, zahărul granulat, sarea fină și făina de porumb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *