Prima pagină » Culinar » „Să fac spume dacă știu” – Rețeta care a făcut înconjurul internetului

„Să fac spume dacă știu” – Rețeta care a făcut înconjurul internetului

28 feb. 2022, 15:24,
în Culinar

„Să fac spume dacă știu” este rețeta cu nume controversat care a luat naștere datorită unui trend pe TikTok. Acest desert a făcut furori pe internet la vremea respectivă și a ajuns să fie printre cele mai căutate rețete de pe internet. Totuși, preparatul faimos este doar o simplă budincă de casă, însă foarte gustoasă.

Tinerii de pe TikTok au creat foarte multe trend-uri controversate și pe care alte generații nu le pot înțelege mereu întru-totul. Aceste fenomene continuă și chiar iau amploare pe foarte multe domenii.

sa fac spume daca stiu budinca

Acest desert a făcut furori pe internet la vremea respectivă

De unde provine această denumire a rețetei

Așa cum am stabilit deja, platforma TikTok este un loc unde se pot naște diferite trend-uri pe baza popularității unor videoclipuri foarte scurte. Pe această platformă se află în special tineri, însă și există și adulți cărora le place să posteze. Tot în această categorie se află și mama tânărului care a făcut „gafa” ce a stârnit un întreg trend. Doamna în cauză era în bucătărie pregătind un desert gustos pentru familia sa. Probabil atras de mirosul dulce, fiul său a venit curios să vadă ce pregătește mama sa la bucătărie. A întrebat-o cum se numește desertul pe care îl pregătește, iar mama acestuia, confuză în legătură cu originea rețetei a cărui nume era în altă limbă, aceasta i-a dat celebrul răspuns „Să fac spume dacă știu”. Aceste mici scăpări și gafe în familie, mai ales între părinți și copii pot fi foarte spontane și amuzante, de aceea fac foarte repede înconjurul internetului.

Nu foarte târziu, sub hashtag-ul „săfacspumedacăștiu” se aflau foarte multe videoclipuri în care influencerii de pe TikTok reacționau la videoclip sau chiar preparau desertul. Chiar și printre cele mai cunoscute pricepute în ale bucătăriei de pe internet au pregătit budinca faimoasă pentru urmăritori.

budinca cu cacao si vanilie in pahare

Chiar și printre cele mai cunoscute pricepute în ale bucătăriei de pe internet au pregătit budinca faimoasă

Ce ingrediente sunt necesare pentru acest desert

Este foarte ușor de preparat acest desert și nici nu necesită foarte multe ingrediente. Pe majoritatea, cele mai multe gospodine sigur le au deja în bucătărie. Vom avea nevoie, în primul rând de aproximativ 200 de grame de făină, alături de 200 de grame de zahăr alb. Ne vom mai folosi și de un singur litru de lapte și în jur de 120-130 de grame de unt. Pe lângă toate acestea, vom mai pregăti și puțină cacao și o esență de vanilie sau de rom, după preferințe.

budinca cu cacao in doua vase

Este foarte ușor de preparat acest desert și nici nu necesită foarte multe ingrediente

„Să fac spume dacă știu”, rețeta – Mod de preparare

Mai întâi trebuie să topim untul într-o cratiță. După ce s-a topit, adăugăm peste acesta făina pregătită și amestecăm foarte bine. Treptat, începem să adăugăm și laptele în timp ce amestecăm continuu. Următorul ingredient care se adaugă este zahărul. Trebuie să amestecăm foarte bine până ce totul se incorporează. După acest pas trebuie să obținem o compoziție destul de groasă, cremoasă.

Vom împărți crema obținută în două părți egale. În una dintre ele vom pune cacao și vom amesteca până ce intră bine în compoziție. În cealaltă parte vom adăuga esența de rom sau de vanilie pe care ați pregătit-o.

Într-un bol se va turna compoziția de vanilie, iar pe deasupra o vom așeza uniform pe cea de cacao. Astfel, desertul faimos este gata!

Rețeta „Să fac spume dacă știu” a făcut înconjurul internetului și a fost gătită chiar și de cele mai cunoscute gospodine.

Rețeta „Să fac spume dacă știu” a făcut înconjurul internetului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
10 august 2024
10 august 2024