Prima pagină » Eveniment-Social » S-au terminat probele la Limba română și la Matematică ale Evaluării Naționale. Elevii din Iași sunt încrezători că vor avea note mari

S-au terminat probele la Limba română și la Matematică ale Evaluării Naționale. Elevii din Iași sunt încrezători că vor avea note mari

28 iun. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan, în Eveniment-Social

Elevii din Iași au ieșit extrem de fericiți și după proba la Matematică a Evaluării Naționale. Aceștia au spus că subiectele au fost accesibile și se așteaptă acum la note mari

Elevii de clasa a VIII-a au terminat cu probele Evaluării Naționale, iar acum încep emoțiile în timp ce așteaptă notele. Majoritatea au fost fericiți după ce au ieșit din sala de examen, deoarece subiectele au fost mai ușoare decât în alți ani. Specialiștii sunt de aceeași părere după ce au văzut problemele de la matematică.

Elevii din Iași au ieșit bucuroși de la Evaluarea Națională

Emoțiile au fost mari pentru elevii de clasa a VIII-a, însă totul este aproape de final. Pe 1 iulie, vor afla notele de la Limba română și Matematică. Cei mai mulți se așteaptă la un punctaj cât mai mare după ce au văzut subiectele. Conform datelor de la Inspectoratul Școlar Județean Iași, 6.749 de elevi au susținut proba la Matematică, iar 289 dintre cei înscriși nu s-au prezentat.

„A fost bine față de română, a fost mult mai simplu, doar o problemă ne-a creat dificultate. La grile nu am greșit nimic, cred că o să luăm peste 9.50. De acum, ne gândim la vacanță, vrem să mergem la piscină”, au spus Ilinca și Lucia, două eleve de la Colegiul „Mihai Eminescu” din Iași.

După aflarea notelor va începe și perioada înscrierii la licee, iar fiecare speră că va prinde locul mult dorit.

„A fost puțin greu, că nu prea am învățat, dar e bine. La română parcă a fost mai ușor. Cred că o să iau la matematică cel puțin 9.40. În cursul anului, nu prea am învățat, însă în ultimele două săptămâni am exersat mai mult”, a declarat Alesia, elevă la Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași.

Și părinții i-au așteptat pe elevi lângă școli pentru a vorbi despre examen.

„Nu am emoții, ce o fi o fi, a fost o perioadă stresantă pentru fiica mea, dar am încercat să o calmez. Nu ne gândim la note, vrem doar să termine, să se bucure după de vacanță și să fie fericită”, a transmis Nicoleta, mama unei eleve.

Specialiștii au analizat subiectele

Conform profesorilor, subiectele au fost mult mai accesibile decât la simulări. Ne putem aștepta la note mari în acest an, însă totul depinde de elevi și de cunoștințele lor.

„Au fost subiecte absolut normale, făcute conform programei, nu a fost nimic surprinzător. Un elev care a fost atent la ore și s-a implicat în timpul anului școlar poate obține ușor o notă de 7. Cei care au mai lucrat și suplimentar pot trece simplu de nota 9. Elevii nu au de ce să se plângă, au fost subiecte mai accesibile decât la simulare”, a precizat Aurel Neicu, profesor de matematică.

S-a terminat Evaluarea Națională și pentru elevii din Iași, care au ieșit cu zâmbetul pe buze din sala de examen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *