Prima pagină » Local » S-au reluat protestele la Opera Națională Română Iași! Ce spune liderul sindicatului angajaților din instituție, Marius Aftaragaci
S-au reluat protestele la Opera Națională Română Iași! Ce spune liderul sindicatului angajaților din instituție, Marius Aftaragaci

S-au reluat protestele la Opera Națională Română Iași! Ce spune liderul sindicatului angajaților din instituție, Marius Aftaragaci

19 nov. 2020, 17:15,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Liderul sindicatului angajaților din instituție, Marius Aftaragaci, a făcut declarații de ultimă oră, joi, 19 noiembrie 2020. Protestele pe treptele Teatrului „Vasile Alecsandri” din Iași s-au reluat.

„Am reluat protestele după cum bine ştiţi, v-am spus data trecută, aşteptăm o întrevedere de la Primărie să discutăm unele aspecte pe care le-a evocat în adresa. Chiar dacă este foarte frig, am reluat protestele şi le vom susţine până ce acest manager va fi demis.

Prima dată când le-am suspendat am menționat faptul că aşteptăm o întrevedere cu cei care sunt responsabili de documentele emise prin care ni se spunea că nu avem voie să protestăm. Nu am primit şi nu vom primi cred răspuns”, a declarat Marius Aftaragaci, liderul ONRI.

Mulțumiri adresate presei locale

Joi, 19 noiembrie 2020, protestele în fața Operei Naționale Române din iași au fost reluate. Motivul rămâne același: demiterea managerului instituției de cultură, Beatrice Rancea. Totodată, Marius Aftaragaci a transmis mulțumiri Cotidianului BZI pentru susținerea și sprijinirea zecilor de persoane care au stat în frig și au scandat ”Demisia, doamnă Rancea”. Liderul angajaților susține că presa locală și-a făcut datoria, însă este ciudat faptul că presa națională nu a transmis absolut niciun detaliu despre aceste manifestații.

„Vreau să menţionez un aspect foarte imporant. Am crezut faptul că presa centrală nu vorbeşte deloc de ce se întâmplă la Iaşi. Presa locală şi-a făcut datoria foarte bine şi mulţumim pe această cale BZI şi altora. Presa locală a scris şi a acopert evenimentele pe care le-am avut şi ce-am reclamat, şi tot ce-a ieşit la iveală după controale.

La nivel central se întâmplă ceva ciudat, nu se vorbeşte absolut deloc. Motivul este Covid-19. Dar după ce au ieşit nişte imagini în presă locală cum managerul Rancea nu poartă mască, am crezut că va vui presa centrală cu această încălcare, sfidare a unui manager de instituţie publică. În condiţiile în care, după cum aţi citit în presă erau cazuri în instituţie, urma să avem spectacole. Aceste lucruri se pot investiga, verifica. Se pare că nu a fost interes pentru aşa ceva”, a transmis sursa citată.

Presa națională nu a publicat absolut niciun articol

Liderul angajaților nemulțumiți din cadrul ONRI a declarat că este contrariat cum abia în momentul în care managerul Beatrice Rancea a fost testată pozitiv cu noul coronavirus a fost publicat în mass-media națională, dar faptul că umbla fără mască pe holul instituției nu s-a mai publicat. Totodată, liderul Aftaragaci precizează că de curând managerul Rancea a intrat în politică, în partidul PNL.

„Din contră, când s-a anunţat că a fost infectată managerul Rancea s-a anunţat pe la toate televiziunile, în presă centrală. Dar când au ieşit imaginile care au trebuit să fie şocante, nu a vorbit nimeni. Mi se pare suspect. Din această cauză, toate protestele care vor urma o să aibă două teme principale: Am să provoc în fiecare zi pe câte un jurnalist şi pe câte un om politic, mai ales din Iaşi să ne spună ce părere au despre acest fapt, ce se întâmplă la ONRI, despre toate lucrurile despre care s-a vorbit în presă, despre documentele care sunt la dispoziţia oricui public.

Am să deschid aceasta invitaţie pentru orice persoană din clasa politică care va vrea să spună ceva despre evenimentul nostru, dacă nu, vom nominaliza. Sunt foarte curios ce părere au politicienii despre ce se întâmplă la ONRI, dacă un manager cu asemenea fapte grave de natură administrativă, nu mai vorbim despre faptele penale care sunt în anchetă, e normal să mai fie în funcţie? Managerul a intrat şi-n politica, aştept să vedem ce părere au jurnaliştii. Ne vedem şi mâine aici, de la aceeaşi oră”, a transmis liderul ONRI Marius Aftaragaci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`