Prima pagină » Local » S-au publicat rezultatele examenului de intrare la Barou! Ce performanță au obținut ieșenii care vor să devină avocați?

S-au publicat rezultatele examenului de intrare la Barou! Ce performanță au obținut ieșenii care vor să devină avocați?

12 apr. 2022, 02:00,
Violina GORCINSCHI în Local

Organizatorii examenului de primire în profesia de avocat au publicat rezultatele obținute de candidați în sesiunea din aprilie 2022. Participanții au fost în număr de 1.167, dintre care au promovat doar 285. Cei respinși au avut timp până pe 10 aprilie 2022 să depună contestații.

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a publicat recent rezultatele examenului de intrare în profesia de avocat pentru sesiunea ce a avut în prima duminică din lună, la București. De remarcat este faptul că 75 la sută dintre candidați au picat examenul, iar, la Baroul Iași, au reușit să intre doar 13 dintre cei 58 de participanți.

o persoana care scrie

Rata de promovabilitate a examenului a fost de doar 25 la sută

UNBR a publicat rezultatele examenului de intrare în profesia de avocat

Baroul Iasi

Baroul Iași primește noi avocați stagiari

Organizatorii examenului de intrare în Barou au afișat recent listele cu rezultatele tuturor candidaților atât pentru poziția de avocat stagiar, cât și pentru cea de avocat definitiv. Examenul a avut loc pe 3 aprilie 2022 la Facultatea de Drept din cadrul Universității din București. Aspiranții la această profesie au avut un interval de 4 ore ca să rezolve întrebările și să predea lucrarea. Formatul testului a fost tip grilă şi a conținut 100 de întrebări din materiile: Drept Civil, Drept Penal, Drept Procesual Civil, Drept Procesual Penal și Organizarea și exercitarea profesiei de avocat.

Pentru promovarea examenului, absolvenții Facultăților de Drept trebuie să obțină un punctaj de cel puțin 70 de puncte, cu cel puțin 10 puncte obținute pentru fiecare disciplină. Candidații respinși au avut timp până pe 10 aprilie 2022 ca să conteste rezultatele. La nivel național, rata de promovabilitate pentru intrarea la Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților a fost de aproximativ 25 la sută, reușind să treacă examenul doar 285 dintre cele 1.167 de persoane înscrise. Nici la nivel local lucrurile nu stau diferit, Baroul Iași primind doar 13 persoane dintre cele 58 care au susținut examenul de intrare în profesie. Cel mai mare punctaj obținut de județul Iași a fost de 82 de puncte din 100.

Facultatea de Drept din Bucuresti 

Examenul a fost susținut la Facultatea de Drept a Universității din București

Baroul Iași o primește pe Andrada Dobrea, un avocat la început de carieră

 Andrada Dobrea 

Andrada Dobrea este printre ieșenii care au fost admiși ca avocați stagiari

Andrada Dobrea, absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași, a promovat examenul de intrare în profesie și povestește atât despre experiența sa în pregătirea pentru această încercare, cât și despre planurile de viitor.

„Organizarea examenului mi s-a părut foarte bună, nu am avut niciun fel de problemă, totul a fost conform așteptărilor. Nu pot spune dacă examenul a fost ușor sau greu pentru că depinde de fiecare cum privește lucrurile. Depinde de foarte multe lucruri în acel moment, este nevoie de concentrare maximă. E un examen stresant, foarte greu. În pregătirea pentru examen am muncit foarte mult, mai ales în ultima lună – ore întregi pe zi, de dimineața până seara târziu, și a ieșit foarte bine în final. A contat foarte mult și susținerea tuturor persoanelor dragi care au crezut în mine, în special părinții mei și prietenul meu, care a fost un susținător foarte important”, a relatat noua avocată ieșeană.

Aceasta a mai spus că a visat mereu să fie avocat.

„Dintotdeauna am spus că vreau să fiu avocat și am rămas cu ideea aceasta din liceu, pe tot parcursul facultății și până acum. Am ajuns la concluzia că asta mi se potrivește cel mai bine. Pentru a ajunge la apogeu, cred că trebuie să te specializezi, dar acum vreau să mă axez, cât va dura stagiatura, pe toate ramurile, ca să-mi dau seama de ceea ce îmi place cel mai mult, iar, ulterior, să mă concentrez pe un anumit domeniu. Vreau să rămân în Iași, nu mi-am pus problema să plec, cel puțin momentan. Îmi place foarte mult orașul meu! Sunt și la master, la Facultatea de Drept”, a subliniat Andrada Dobrea.

Astfel, amintim că au fost publicate rezultatele examenului de primire în profesia de avocat, iar, acum, Baroul Iași va mai avea încă 13 membri.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024