Prima pagină » Local » S-au împlinit 17 ani de la prăbușirea unui elicopter SMURD la Iași

S-au împlinit 17 ani de la prăbușirea unui elicopter SMURD la Iași

09 ian. 2023, 11:41,
BZI.ro, în Local

Astăzi, 9 ianuarie 2023, s-au împlinit 17 ani de la prăbușirea unui elicopter aparținând SMURD în apropierea Aeroportului din Iași. Patru persoane și-au pierdut viața.

„Pe 9 ianuarie 2006, la ora 9:26, un elicopter SMURD s-a prăbușit în apropierea Aeroportului Iași.

În acel accident și-au pierdut viața medicul Liliana Puiu, asistenta Mioara Hauta, pilotul Valentin Stănescu și copilotul Augustin Toma.

Amintirea jertfei lor, în slujba semenilor, să rămână veșnic vie!

*însemnul heraldic al Inspectoratului General de Aviație al M.A.I.”, a precizat subprefectul Marian Grigoraș pe rețelele de socializare.

 Tragic accident aviatic la Iași

Amintim că în data de 9 ianuarie 2006, un elicopter de tip Eurocopter EC 135, proprietatea MAI, dat în folosinţa SMURD Iaşi, s-a prăbuşit în timpul unui zbor tehnic. Astfel, toţi membrii echipajului au murit la aproximativ 10 minute după decolararea aparatului.

Elicopterul a căzut pe un teren aparţinând unei unităţi de jandarmi aflate în apropierea Aeroportului Iaşi.

În tragicul accident aviatic şi-au pierdut atunci viaţa medicul Liliana Puiu, în vârstă de 37 de ani, asistenta Mioara Haută, în vârstă de 30 de ani, pilotul Valentin Stănescu, de 37 de ani, şi copilotul Augustin Toma, de 34 de ani.

„Era o zi ca oricare alta. Colegele noastre plecaseră ca în fiecare dimineaţă pentru zborul de încălzire care atunci se făcea cu echipă medicală. Au plecat, şi asta a fost. Cu câteva ore mai devreme, fusesem eu de gardă şi adusesem de la dispensarul din Bivolari un copil care era cred într-o comă diabetică. Dispariţia celor două colege, a medicului Liliana Puiu şi a asistentei Mioara Haută, a fost o pierdere imensă pentru colectivul nostru, ele fiind din prima echipă SMURD Iaşi“, a precizat atunci Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi.

Elicopterul care s-a prăbuşit în 2006 fusese achiziţionat cu peste 4 milioane de euro de către MAI în septembrie 2005. Ultima revizie tehnică, efectuată în noiembrie 2005, arăta că aparatul funcţiona la parametri normali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *