Prima pagină » Actualitate » S-au dat amenzi uriaşe după ce ANSVSA a descins în marile lanţuri de magazine

S-au dat amenzi uriaşe după ce ANSVSA a descins în marile lanţuri de magazine

22 apr. 2022, 12:30,
în Actualitate

S-au dat amenzi uriaşe după ce Conducerea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a descins în marile lanţuri de magazine. Punerea în practică a acestei acţiuni de control fulger la nivel naţional în unităţile de alimentaţie publică din marile centre comerciale, s-a făcut după ordinul premierului Nicolae Ciucă.

amenzi uriaşe ANSVSA, raft cu produse din carne

Ministrul Budăi le dă dreptate pensionarilor care au venituri de 1000 de lei în fiecare lună, dar încă nu găsește nicio soluție. Și probabil nici nu o va găsi

S-au dat amenzi uriaşe după descinderea în magazine a celor de la ANSVSA

ANSVSA au dat amenzi uriaşe. În contextul verificării asigurării condiţiilor de igienă în care sunt recepţionate, depozitate, preparate şi valorificate diverse sortimente de produse alimentare şi preparate culinare destinate consumului uman, inspectorii au verificat 326 de unităţi, dintre care 324 de unităţi de alimentaţie publică şi 2 unităţi tip supermarket/hipermarket.

În urma efectuării controalelor, au fost aplicate 93 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 725.800 de lei, totodată fiind confiscată cantitatea de 210 kg de produse de origine animală.

Inspectorii ANSVSA au precizat că principalele neconformităţi constatate şi sancţionate au fost: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate/neautorizate/neînregistrate sanitar-veterinar şi fără respectarea condiţiilor de igienă; nerespectarea normelor privind condiţiile de depozitare, etichetare, ambalare şi manipulare a produselor alimentare;
nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi de valorificare a produselor alimentare, precum şi a instalaţiilor, utilajelor şi a ustensilelor de lucru folosite.

Şi nu în cele din urmă, s-a constatat încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind demonstrarea trasabilităţii produselor şi lipsa programelor de autocontrol în cadrul unităţilor.

Inspectorii Conducerii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) recomandă tuturor consumatorilor să achiziţioneze produse alimentare pentru Sărbătorile Pascale şi nu numai, doar din unităţi sau spaţii aflate sub control sanitar veterinar.

amenzi uriaşe ANSVSA, raft cu produse din carne

În urma efectuării controalelor, au fost aplicate 93 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 725.800 de lei, totodată fiind confiscată cantitatea de 210 kg de produse de origine animală

Cât a ajuns să coste mielul de Paște

În tonul sărbătorilor pascale, amintim că prețul cărnii de miel a ajuns ți la 60 de lei kilogramul. Așadar, Paștele din 2022 este cel mai scump din ultimii zeci de ani, arată statisticile. Față de Paștele trecut, preţul cărnii de miel a crescut cu 50%. Ministrul Budăi le dă dreptate pensionarilor care au venituri de 1000 de lei în fiecare lună, dar încă nu găsește nicio soluție. Și probabil nici nu o va găsi.

În acest an, magazinele vând carnea de miel cu 60 de lei kilogramul, iar românii par să spună pas în acest an la tradiția de Paște. Vorbim că cu doar o săptămână înainte de cea mai mare sărbătoare de peste an, prețul kilogramului de carne a ajuns să coste extraordinar de mult, cu peste 50% mai mult decât în urmă cu doar un an.

Cei mai afectaţi de aceste scumpiri sunt tocmai pensionarii români care încasează pensii de 1000 de lei. Aceștia se văd nevoiți ca și în anul precedent să îşi schimbe opţiunile. Dacă unii cauză prețurile mai mici din magazine, alţii se limitează în așa fel încât masa de Paște devine doar un vis. În schimb, Marius Budăi, ministrul Muncii afirmat că îi înţelege pe românii din categoriile vulnerabile și că Guvernul lucrează la măsuri sociale dar care să nu treacă cu vederea și măsurile pentru mediul de afaceri:

„Atât timp cât PSD va fi la guvernare, ne vom bate pentru aceste categorii vulnerabile, dar nu trebuie să uităm nici mediul de afaceri. Da, ştiu că nu este suficient (pentru un pensionar cu1.000 de lei – n.r.), că nu-şi permite”, a comentat ministrul Muncii.

În acest sens, amintim că s-au dat amenzi uriaşe după ce Conducerea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a descins în marile lanţuri de magazine.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024