Prima pagină » Eveniment-Social » S-au afișat rezultatele la examenul de Titularizare 2022! Câți ieșeni au obținut note de 10

S-au afișat rezultatele la examenul de Titularizare 2022! Câți ieșeni au obținut note de 10

20 iul. 2022, 02:00,
Emanuela Băluță, în Eveniment-Social

Marți, 19 iulie 2022, au fost afișate rezultatele de la examenul de Titularizare 2022. În total, la nivelul țării, au fost obținute 146 de note de 10, dintre care 8 aparțin ieșenilor. Astfel, Iașul se plasează pe a cincea poziție din clasamentul de la nivel național.

Nota finală este formată din media dintre rezultatul obținut la proba scrisă și nota de la inspecția generală de clasă. Dintre cele două, proba scrisă valorează 75%, în timp ce performanța de la inspecție contează în proporție de 25%.

fatada Inspectoratului Scolar Judetean Iasi

Purtătorul de cuvânt al ISJ Iași a anunțat că 8 persoane au obținut nota 10 la centrele de examinare ieșene

Rezultatele la examenul de Titularizare 2022 au fost publicate

 mana care verifica rezultatele la examen

Iașul s-a plasat pe locul cu numărul 5 în clasamentul național

În cursul zilei de marți, 19 iulie 2022, pe site-ul oficial al Ministerului Educației, au fost publicate notele obținute de candidații de la Titularizare 2022. Rolul examenului este de a stabili posturile pe care le vor ocupa cadrele didactice, în funcție de nota obținută.

Plasat pe locul al 5-lea la nivel național, Iașul are anul acesta 8 note de 10, dintre care 7 sunt din municipiului Iași și o persoană este din Vaslui, dar a ales să susțină examenul în Iași. Astfel, la Arte vizuale (Educație plastică/Educație vizuală/Educație artistică), au obținut nota maximă Adina Andrea Huiban, Diana Neagu și Sorin Pătrășcanu. Pentru Limba și literatura română, Pedagogia preșcolară și metodica desfășurării activităților instructiv-educative în grădinița de copii, două persoane au obținut rezultatul cel mai mare, anume Ana-Maria Oiște și Florina Emilia Varvara, din Bârlad, județul Vaslui. Gabriel Iulian Popa a obținut nota maximă la Istorie, iar Radu Iulian Sava la Matematică. La Biologie, nota maximă a fost obținută de Adelin Stanciu.

„Opt candidați au obținut nota 10, județul Iași plasându-se în acest clasament pe poziția a cincea pe țară. 716 candidați au obținut note între 7 și 9,99, iar 481 de candidați au note între 5 și 6,99. La proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, s-au prezentat 1463 de candidați din totalul de 1766 de candidați care îndeplineau condițiile pentru a susține proba”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ), Antonina Bliorț.

 persoane scriu pe foi intr-o sala de clasa

Rata promovabilității în Iași a fost de 49,52%

Iașul, pe locul 5 în clasamentul național

oameni care se uita pe foi

716 candidați au obținut note între 7 și 9,99, iar 481 de candidați au obținut note între 5 și 6,99

Iașul reușește să se mențină la înălțime, procentajul persoanelor care au promovat anul acesta examenul de Titularizare fiind peste media națională. Astfel, la nivel național, procentul este de 48,68%, în timp ce în județ este de 49,52%. Totodată, în raport cu anul trecut, a fost constatată o îmbunătățire, deoarece procentul de atunci a fost de 46,5%.

„La nivelul județului Iași, procentul notelor peste 7 obținute de candidații care au susținut proba scrisă este de 49,52% , peste media națională care este 48,68% și în creștere față de rezultatele consemnate anul trecut (46, 5%), iar procentul notelor între 5 și 7 este de 32,90%. Astfel, rata de promovabilitate este de 81,58%. Din promoția curentă, 46,1% dintre candidați au obținut note peste 7, peste media pe țară care este 45, 83%, procent superior celui de anul trecut (44%)”, a mai precizat Antonina Bliorț.

Dintre candidații inițiali, 70 s-au retras, din diverse motive, și, conform prevederilor metodologiei, lucrările celor care nu au susținut proba au fost anulate. Astfel, au fost evaluate, în total, 1.462 de lucrări.

Cei care nu sunt mulțumiți de rezultatul obținut pot depune contestație la sediile Inspectoratelor Școlare Județene sau prin metode electronice.

„Contestaţiile se pot depune la sediile Inspectoratelor Școlare Judeţene sau prin mijloace electronice, în data de 19 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv în data de  20 iulie, până la ora 12:00”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al ISJ Iași.

În urma rezolvării contestațiilor, rezultatele finale vor fi disponibile la sediile Inspectoratelor Școlare Județene și pe site-ul oficial dedicat acestora, anume http://titularizare.edu.ro/.

Pentru a putea fi titular pe post, un candidat trebuie să primească minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât și la inspecția specială la clasă/proba practică și să fie repartizat pe un post didactic liber, publicat pentru angajarea pe o perioadă nedeterminată. Rămâne de văzut cum se vor schimba rezultatele la examenul de Titularizare 2022, în urma contestațiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *