Prima pagină » Local » S-au afișat rezultatele la Admiterea 2024, după testul scris, la UMF Iași! Iată care au fost ultimele medii, buget și taxă, de intrare
S-au afișat rezultatele la Admiterea 2024, după testul scris, la UMF Iași! Iată care au fost ultimele medii, buget și taxă, de intrare

S-au afișat rezultatele la Admiterea 2024, după testul scris, la UMF Iași! Iată care au fost ultimele medii, buget și taxă, de intrare

21 iul. 2024, 20:53, 7 ,
în Local

Duminică, 21 iulie 2024, s-au afișat rezultatele provizorii la concursul de admitere prin probă scrisă pe locuri bugetate și pe locuri cu taxă în lei la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. Ultima medie la buget, la Medicină Generală, este 8.30  (7.90, la taxă), la Asistență Medicală Generală –  5.32 (5.32, la taxă), la Medicină Dentară – 5.70  (5.60, la taxă), la Farmacie –  6.16 (5.56, la taxă) și la Bioinginerie – 8 (7,60, la taxă).

Conform calendarului de admitere, luni, 22 iulie, vor fi publicate rezultatele provizorii la concursul de admitere pe bază de dosare la specializările Nutriție și dietetică, Tehnică dentară, Asistență de profilaxie stomatologică, Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic și la Balneofiziokinetoterapie și recuperare.

Contestații

Eventualele contestații cu privire la rezultatele concursului de admitere se depun on-line prin completarea cererii tip, în termen de 24 de ore de la afișarea rezultatelor.

Răspunsul la contestații se comunică în cel mult 24 de ore după încheierea termenului de depunere a contestațiilor. Dacă se constată, după contestații, că un enunţ test a fost formulat greșit sau un răspuns a fost stabilit eronat, tuturor candidaților li se acordă punctajul corespunzător întrebării în cauză.

După expirarea termenului de rezolvare și de răspuns (prin afișare pe site-ul universităţii) la contestații, rezultatul concursului de admitere este definitiv și nu mai poate fi modificat.

Confirmarea locului şi ȋnscrierea candidaților admişi

Candidații admiși pe locuri fără taxă trebuie să confirme în scris locul, până la data de 2 august 2024, prin completarea fișei de înscriere, semnarea contractului de studii și achitarea taxei de înmatriculare.

În momentul confirmării locului, se depun următoarele acte:

– fișa de înscriere

– dovada achitării taxei de înmatriculare

– contractul de studii completat şi semnat

– diploma de bacalaureat/adeverinţa care atestă finalizarea studiile liceale ȋn original

– copie după certificat de naştere şi căsătorie, dacă este cazul

– adeverinţa medicală depusă la încărcarea pe platformă

– adeverință din care să rezulte calitatea de student la un alt program de studiu sau absolvirea unui alt program de studiu și în care să se menționeze numărul de ani bugetați.

Candidații admiși pe locuri cu taxă trebuie să confirme în scris locul, până la data 2 august 2024, prin depunerea documentelor menţionate mai sus şi dovada achitării a 1/3 din valoarea taxei de şcolarizare.

Primii 50 de candidați din listă pot opta pentru ocuparea locurile cu taxă prin completarea unui angajament până la data de 2 august 2024, care va fi transmis on-line (în format scanat sau pdf) la adresa de e-mail a decanatului facultăţii la care a susţinut concurs de admitere. Achitarea a 1/3 din taxa de școlarizare se va face în intervalul 5 – 9 august 2024, după afișarea numărului de locuri neconfirmate de candidații admiși cu / fără taxă, doar de către candidații care au completat angajamentul și care se încadrează, în ordinea mediilor, în numărul de locuri rămase neconfirmate. Odată cu achitarea a 1/3 din taxa de școlarizare, acești candidați vor completa și fișa de înscriere și vor achita taxa de înmatriculare.

Candidatul declarat admis la mai multe programe de studii universitare optează pentru programul de studii care va fi finanțat de la bugetul de stat, prin depunerea diplomei/atestatului/ adeverinței de bacalaureat, după caz, în original, la facultatea pe care dorește să o urmeze, în momentul confirmării locului.

Comentarii
  • pentru profii de la UMF

    Media 5 la 2 discipline si 6 la alta pt promovare… Spune multe despre calitatea UMF Iasi. Aduceti cati mai multi studenti straini, jigodiilor, ca sa va umpleti portofelele.

  • ii asteptam la examene de tip 1×2 pe tablete infecte

  • UMF IASI O MASCARADA CE SCOATE FELCERI PE BANDA RULANTA !!!

  • Vaaaai, ce medii mici! Vaaai, ce medici vom avea! Vaaaai, vai de noi!

  • Slăbuț…

  • au atras pe aia slabuti ca nehalitii sa aiba si ei cateva ore pe saptamana.
    de cand cursele celor mai importanti sunt mari doamne prin univ si spitale e greu de prins un loc…

  • Anul acesta, la UMF, au fost 3 sefi de promotie din alte tari, Grecia, Turcia…Care au studiat in alte limbi decat limba lor materna. Si tinerii nostri, romanasi, nu sunt in stare sa invete…Nici macar in romana…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *