Prima pagină » Eveniment-Social » S-au acordat premiile anuale ale Filialei Iași a Uniunii Scriitorilor din România! Cassian Maria Spiridon: „Au fost depuse peste 80 de volume” – GALERIE FOTO

S-au acordat premiile anuale ale Filialei Iași a Uniunii Scriitorilor din România! Cassian Maria Spiridon: „Au fost depuse peste 80 de volume” – GALERIE FOTO

19 nov. 2022, 02:00, 2 ,
Denisa Pintilie în Eveniment-Social

În cadrul evenimentului de vineri, 18 octombrie 2022, au fost acordate premiile anuale ale Filialei Iași a Uniunii Scriitorilor din România. Cassian Maria Spiridon, președintele Filialei Iași a USR, a declarat că au fost foarte multe lucrări depuse, iar alegerea juriului a fost una foarte dificilă. Primarul Mihai Chirica a acordat pentru trei scriitori, titlurile de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași

Vineri, 18 noiembrie 2022, în sala Mare a Primăriei Municipiului Iași au fost acordate Premiile Anuale ale Filialei Iași a Uniunii Scriitorilor din România. Au fost premiate cărțile apărute în anul 2021. Comitetul de Conducere al Filialei Iași a acordat Premiul Opera Omnia scriitoarei Ioana Diaconescu. Premiul de excelență a fost acordat scriitorilor: Francisca Stoleru, Gloria Lăcătușu și Dorin Baciu. De asemenea, s-au mai acordat premii din partea Comitetului de Conducere al Filialei Iași a USR, alte premii speciale precum Premiul „Mihai Ursachi”, „Cezar Ivănescu”, „Ionel Teodoreanu” sau „Nicolae Labiș”.

primarul Mihai Chirica la eveniment

Primarul Mihai Chirica a fost prezent la eveniment pentru a acorda titlurile de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași

Premiile anuale ale Filialei Iași a Uniunii Scriitorilor din România acordate celor mai buni scriitori ieșeni

public la evenimentul premiilor anuale

În cadrul evenimentului au fost acordate premiile anuale ale Filialei Iași a Uniunii Scriitorilor din România, unde cei mai buni scriitori din Iași au fost premiați pentru lucrările de foarte bună calitate

Au foarte multe lucrări depuse de foarte bună calitate, iar alegerea a fost dificilă. Simona Modreanu, președinta juriului pentru acordarea Premiilor USR. Premiul de debut au fost nominalizate două persoane: Andrei Victor Cojocaru, pentru volumul „De la quest la genul fantasy. Simbolistica drumului iniţiatic”, publicat la Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” și Rian Roman, „Poezii” la Editura Timpul. Premiul pentru partea de debut s-a acordat tânărului Andrei Victor Cojocaru.

„Au fost depuse peste 80 de volume, Filiala noastră este cea mai mare, după cea din București. Suntem aproape 300 de membri. Alegerea a fost foarte grea. Am avut un juriu serios, format din Simona Modreanu, Marius Chelaru și Emanuela Ilie. A fost cam greu pentru ei să stabilească premiile pentru colegii noștri, premii pentru poezie, pentru proză, pentru critică, eseu, publicistică și debut”, declară Cassian Maria Spiridon, președinte al Filialei Iași a USR.

Cei nominalizați la premiul de publicistică au fost Nichita Danilov și Mircea Pop. Premiul pentru această carte l-a obținut Nichita Danilov.

public la evenimentul premiilor anuale

De asemenea, s-au mai acordat premii din partea Comitetului de Conducere al Filialei Iași a USR, alte premii speciale precum Premiul „Mihai Ursachi”, „Cezar Ivănescu”, „Ionel Teodoreanu” sau „Nicolae Labiș”

Titlurile de Cetățean de Onoare, acordate de primarul Mihai Chirica

 scriitori ce vorbesc intre ei

Au fost premiate cărțile apărute în anul 2021. Comitetul de Conducere al Filialei Iași a acordat Premiul Opera Omnia scriitoarei Ioana Diaconescu

Primarul Mihai Chirica a fost prezent la eveniment pentru a acorda titlurile de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași.

„Iașul, din fericire, cred că, nu ar greși foarte mult dacă și-ar nominaliza mare parte din cetățenii acestui Iași ca și cetățeni de onoare, dar nu o spun doar din încercarea de a aduce în discuție valoarea intrinsecă a orașului nostru sau de a pune în lumină mai puțin favorabilă acest titlu care este unul de excepție. Iașul are oameni foarte valoroși”, spune primarul Iașului, Mihai Chirica.

În cadrul festivității de premiere, primarul Mihai Chirica a înmânat titlul de cetățean de onoare al Municipiului Iași scriitorilor Nichita Danilov, Gellu Dorian și lui Valeriu Stancu.

„Mulțumesc mult domnului primar, profund emoționat și desigur, onorat pentru acest titlu. Stau în Iași de 58 de ani și cred că am avut un mare noroc că destinul m-a mânat aici. Iașul este încă unic în lume. Dacă am vrea să comparăm orizontul, cerul de la Iași, cu cel de la București, vom vedea că cerul de la Iași care ajunge peste cele șapte coline, e cel puțin de șapte ori mai înalt decât cerul capitalei”, menționează scriitorul Nichita Danilov.

În cadrul evenimentului au fost acordate premiile anuale ale Filialei Iași a Uniunii Scriitorilor din România, unde cei mai buni scriitori din Iași au fost premiați pentru lucrările de foarte bună calitate.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
31 august 2024
31 august 2024