Prima pagină » Local » S-a visat secretara unui procuror din Iași și a devenit matroană și săgeată angajată de interlopi! Poveste ca-n filme, la Iași, scoasă la iveală dintr-o greșeală! (Exclusiv)
S-a visat secretara unui procuror din Iași și a devenit matroană și săgeată angajată de interlopi! Poveste ca-n filme, la Iași, scoasă la iveală dintr-o greșeală! (Exclusiv)

S-a visat secretara unui procuror din Iași și a devenit matroană și săgeată angajată de interlopi! Poveste ca-n filme, la Iași, scoasă la iveală dintr-o greșeală! (Exclusiv)

04 dec. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

O tânără din Iași a fost condamnată după ce a fost acuzată că a păcălit un pensionar. În trecut, aceasta a fost pedepsită de judecători sub acuzația de proxenetism. Procurorii au prins-o din nou în ofsaid pe Cosmina C., după ce minora a reușit să plece din casa victimei cu 30.000 de lei, dându-se drept secretara unui procuror

O tânără din Iași, care a fost condamnată pentru proxenetism, s-a apucat de țepuit pensionari! Aceasta a reușit să plece cu 30.000 de lei din casa unui ieșean, după ce s-a dat drept secretara unui procuror!
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași i-au aplicat recent Cosminei C. măsura supravegherii zilnice, pe o perioadă de 6 luni, pentru înșelăciune. Judecătorii au constatat că aceasta a fost pedepsită în trecut pentru comiterea a două infracțiuni de proxenetism. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Minora a acționat în colaborare cu un pușcăriaș

Procesul de înșelăciune al Cosminei C. a început pe 4 decembrie 2018. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au acuzat-o că a contribuit la țepuirea unui pensionar, I.G.

„Pe 24 septembrie 2016, în jurul orei 12:00, în timp ce persoana vătămată I.G. era acasă, a fost apelată pe telefonul fix de către M.F.C., persoană care folosea un telefon mobil și care se afla în stare de deținere în Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași. Cu ocazia discuției telefonice purtate, numitul MF.C. s-a prezentat ca fiind procuror, a aflat date personale cu privire la componența familiei și i-a comunicat persoanei vătămate că fiica acestuia ar fi comis un accident rutier în urma căruia ar fi acroșat o femeie.

Totodată, i-a transmis că femeia accidentată a fost internată în spital, fiind necesară o intervenție chirurgicală. În continuare, discuția a fost preluată de către un alt deținut din cameră, care și-a disimulat vocea astfel încât persoana vătămată, din cauza vârstei și a bolilor de care suferă, a crezut că vorbește cu fiica sa”, a declarat ieri Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Conform acestuia, în timpul convorbirii telefonice, M.F.C. i-a cerut victimei 30.000 de lei, sumă pe care persoana vătămată o avea în casă, și a convins-o pe aceasta să îi predea banii unei persoane care urma să ajungă la domiciliul său, în calitate de secretară. Pentru a facilita transferul, deținutul i-a cerut victimei să pună banii într-un plic și să treacă pe o foaie de hârtie numele lui.

Tânăra s-a dat drept secretara unui procuror

Anchetatorii au susținut că tânăra, care, la data respectivă era minoră, a fost contactată telefonic în aceeași zi de C.A.P., un deținut din Penitenciarul Iași din aceeași celulă cu M.F.C.

„Cu prilejul discuției telefonice, numitul C.A.P. i-a comunicat inculpatei adresa persoanei vătămate, pentru a se deplasa la domiciliul acesteia, în vederea ridicării sumei de 30.000 de lei, sumă din care inculpatei i-ar fi revenit 5.000 de lei. Astfel, inculpata, cunoscând faptul că banii provin dintr-o faptă de înșelăciune, s-a deplasat cu un taxi la domiciliul persoanei vătămate, unde s-a prezentat ca fiind secretara procurorului. La locuința persoanei vatamate, inculpata i-a înmânat persoanei vătămate telefonul mobil pe care îl avea asupra sa, pentru a o convinge și pentru a discuta din nou cu pretinsul procuror, care i-a solicitat să înmâneze suma de bani secretarei sale, lucru pe care persoana vătămată l-a făcut”, a adăugat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Potrivit acestuia, după preluarea de la victimă a sumei 30.000 de lei, Cosmina C. a numărat banii, și-a oprit suma de 5.000 de lei, iar, ulterior, a mers în zona Gării Iași, unde a predat banii, respectiv 25.000 de lei, soției deținutului M.F.C. La rândul său, deținutul M.F.C. a fost trimis în judecată pentru comiterea a 15 infracțiuni de înșelăciune, printre care și cea în dauna pensionarului I.G.

Condamnată în trecut pentru proxenetism

Cosmina C. a intrat în vizorul anchetatorilor în urmă cu peste 3 ani. La acea dată, procurorii au constatat că eleva a ajutat doi soți, care aveau un salon de masaj, să găsească fete dispuse să se prostitueze.
Oamenii legii i-au supravegheat mai întâi pe doi elevi de liceu, care se ocupau cu racolarea de tinere: Cosmina C. și prietenul ei. Procurorii ieșeni au susținut că, în cursul anului 2016, cei doi ar fi racolat cel puțin două eleve la un liceu din oraș, cazate într-un complex social. Fetele sărace proveneau din familii dezorganizate, iar Cosmina le-ar fi ademenit cu invitații la masă. Apoi, aceasta le-a cerut banii înapoi. Pentru că nu aveau de unde să plătească, fetele au fost puse să se prostitueze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`