Prima pagină » Local » S-a urcat beat la volan și s-a trezit cu toate planurile date peste cap. A petrecut o noapte în arest
S-a urcat beat la volan și s-a trezit cu toate planurile date peste cap. A petrecut o noapte în arest

S-a urcat beat la volan și s-a trezit cu toate planurile date peste cap. A petrecut o noapte în arest

23 iun. 2023, 02:00,
Dragos Savin în Local

Un tânăr a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași după ce s-a urcat beat la volan. Pe numele său a fost deschis un dosar penal, iar acum are de dat explicații în fața legii

Un tânăr a ajuns după gratii după ce s-a urcat băut la volan. Totul avea să se întâmple pe data de 20 iunie, în jurul orei 08.00, când polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași l-au identificat pe bărbatul în vârstă de 31 de ani care conducea un auto pe raza municipiului Iași, deși ar fi fost sub influența alcoolului.

„Întrucât bărbatul care conducea autovehiculul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 1,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările continuă”.

Tânărul care s-a urcat băut la volan a fost plasat sub control judiciar

Ulterior, bărbatul a ajuns în fața judecătorilor care nu au fost atât de aspri.

„Respinge, ca neîntemeiată, propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, privind luarea măsurii arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile, faţă de inculpatul Urzică Ionuţ, pentru săvârşirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe. Dispune punerea în libertate a inculpatului Urzică Ionuţ, dacă acesta nu este reţinut sau arestat în altă cauză, deţinut în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași. Dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpatul Urzică Ionuţ, pe o perioadă de 60 de zile, începând de la data de 21.06.2023, până la data de 19.08.2023, inclusiv”, se arată în decizia judecătorilor ieșeni.

Nu a fost singurul șofer certat cu legea

Nu a fost singurul șofer care s-a ales cu bătăi de cap după ce s-a urcat băut la volan. În cadrul unei acțiuni, la data de 21 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pașcani au oprit pentru control un moped, condus de un tânăr de 22 de ani, care se deplasa pe raza mun. Pașcani. Întrucât șoferul vehiculului emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în baza de date a rezultat faptul că acesta nu ar deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Cercetările continuă. Acum, tânărul care s-a urcat băut la volan are de dat explicații în fața legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`